Sastojci
biskvit
8 bjelanaca + prstohvat soli
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
5 žlica gorkog kakaa
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
1 žličica cimeta
200 ml tekućeg jogurta (3,2% m.m.)
200 ml ulja
preljev za biskvit
300 ml mlijeka
3 žlice čokolade u prahu
1 zvjezdasti anis
krema
8 žumanaca
200 g šećera
2 paketića vanilin šećera
100 ml mlijeka
100 g mlijeka u prahu
200 g maslaca
200 g čokolade u prahu
100 g lješnjaka
100 ml vrhnja za šlag
premaz
400 ml vrhnja za šlag
1 paketić šlagfixa
100 g kiselog vrhnja
Priprema
Za biskvit istući čvrst snijeg sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom, potom lagano pjenjačom umiješati ulje, jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom.
Smjesu izliti na najveći lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu (160*C). Ne treba mu dugo… izvaditi, ohladiti.
Prerezati na 2 dijela, svaki pažljivo odvojiti od papira (biskvit je sočan i nježan, stoga pažljivo), prvi dio položiti na pladanj i lagano natopiti vrućim preljevom (za preljev prokuhati sve sastojke). Drugi dio također natopiti, ostaviti da se ohlade i sve fino prožme.
Za kremu pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom tući na pari dok smjesa ne postane gusta. Umiješati mlijeko i prosijano mlijeko u prahu, potom još 5 minuta tući na pari, dok se ne zgusne. Umiješati čokoladu u prahu, ohladiti.
Lješnjake popeći i oljuštiti. Samljeti ih (prvo u multipraktiku, potom u mlinčiću za kavu – dok ne dobijete masnu, mazivu masu).
U kremu umiksati omekšali maslac, masu od lješnjaka i čvrsto tučeni šlag.
Za premaz čvrsto istući dobro rashlađeno vrhnje za šlag sa šlagfixom i kiselim vrhnjem.
Svaki biskvit premazati polovicom kreme, potom šlag kremom i ukrasiti po želji… ja sam samljela napolitanke sa običnim keksićima i posipala. Može i strugotine čokolade…
Dooobro je rashladiti, i isto tako dobro rashlađenu rezati ?
Posluživanje
E sad, papagaji jedni ?
Naoštriti dugačak, tanak nož, pripremiti bokal sa vrelom vodom i čvrste papirnate ubruse. Za svaki zarez nož uroniti u vodu, otresti višak, napraviti energičan potez (nema povlačenja noža gore-dolje nego JEDAN dugačak i čvrst zarez preko cijele torte). Obrisati nož, uroniti u vodu i tako redom. Voda na kraju mora biti kristalno čista… sukladno tome, nema nijedne mrlje na vašim kriškama torte ? I sve to već znate ? Bitno da imate biskvit koji je sočan i ne mrvi se, i kreme koje su fino očvrsnule i ne mackaju se – to je ono najbitnije

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva