Sastojci
tamni dio:
300 g mljevenog keksa
200 ml mlijeka
2 kašike kakao praha Dolcela
3 kašike šećera u prahu
50 g putera ili margarina
300 g mljevenog keksa
200 ml mlijeka
2 kašike kakao praha Dolcela
3 kašike šećera u prahu
50 g putera ili margarina
krema:
500 ml mlijeka
150 ml šećera
6 kašika pšeničnog grisa Podravka
50 g kokosovog brašna Dolcela
1 vanilin šećer Dolcela
500 ml mlijeka
150 ml šećera
6 kašika pšeničnog grisa Podravka
50 g kokosovog brašna Dolcela
1 vanilin šećer Dolcela
i još:
po ukusu tamna čokolada, bijela čokolada, kokosovo brašno…
po ukusu tamna čokolada, bijela čokolada, kokosovo brašno…
Priprema
1.
U šerpici sjediniti mlijeko, šećer, griz. Kuhati da krema dobije gustinu. Maknuti, pa dodati kokosovo brašno; sjediniti. Ostaviti da se ohladi. Sjediniti keks, kakao, šećer u prahu. Dodati otopljeni puter i mlijeko. Sjediniti. Oblikovati pravougaonu formaciju pomoću valjka, između prozirne folije.
2.
2.
Premazati kremom, preklopiti foliju, pa još malo razvaljati.
3.
3.
Zarolati, pa ostaviti u frižider. Otopiti tamnu i bijelu čokoladu, pa preliti (prošarati) preko rolata. Ohladiti.
4.
4.
Posuti kokosovim brašnom. Kada se glazura stegne, rezati na parčad.
0 komentari:
Objavi komentar