Sastojci
tamni dio:
300 g mljevenog keksa
200 ml mlijeka
2 kašike kakao praha Dolcela
3 kašike šećera u prahu
50 g putera ili margarina
krema:
500 ml mlijeka
150 ml šećera
6 kašika pšeničnog grisa Podravka
50 g kokosovog brašna Dolcela
1 vanilin šećer Dolcela
i još:
po ukusu tamna čokolada, bijela čokolada, kokosovo brašno…
Priprema
1.
U šerpici sjediniti mlijeko, šećer, griz. Kuhati da krema dobije gustinu. Maknuti, pa dodati kokosovo brašno; sjediniti. Ostaviti da se ohladi. Sjediniti keks, kakao, šećer u prahu. Dodati otopljeni puter i mlijeko. Sjediniti. Oblikovati pravougaonu formaciju pomoću valjka, između prozirne folije.
2.
Premazati kremom, preklopiti foliju, pa još malo razvaljati.
3.
Zarolati, pa ostaviti u frižider. Otopiti tamnu i bijelu čokoladu, pa preliti (prošarati) preko rolata. Ohladiti.
4.
Posuti kokosovim brašnom. Kada se glazura stegne, rezati na parčad.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva