Sastojci
Podloga
300 g 28 komada Oreo keksa
100 g Maslaca
Krema
200 g bijele čokolade
500 ml vrhnja za šlag
500 g Mascarponea
80 g šećera u prahu
1 žlica arome vanilije
1 vrećica mljevene želatine
sok od pola naranče
100 g 10 komada oreo keksa
4 žlice hladne vode za želatinu
Ukrašavanje
16 komada oreo keksa
100 ml vrhnja za šlag
Priprema
1.
Usitniti Oreo kekse u blenderu ili štapnim mikserom.
Otopiti maslac i dodati ga u kekse.
Dobro izmiješati smjesu.
Kalup premazati s uljem (i dno i stijenke).
Smjesu prstima utisnuti u dno kalupa za tortu (promjer 26 cm).
Staviti kalup u hladnjak dok se radi krema od sira.
2.
U posudi pomiješati mascarpone sir i šećer prahu. Nekoliko minuta sve lagano miješati mikserom.
U smjesu dodati aromu vanilije i iscijeđeni sok od naranče. Sve promiješati.
Želatinu pomiješati s hladnom vodom.
Ostaviti 10-ak minuta dok ne nabubri, pa smjesu zagrijati (ne smije zakuhati) da se želatina rastopi.
3.
Na pari otopiti bijelu čokoladu.
U slatko vrhnje sobne temperature dodati otopljenu bijelu čokoladu i izmiješati.
U smjesu vrhnja i čokolade dodati želatinu i izmiješati.
Sjediniti pripremljene kreme od sira i vrhnja.
Narezati Oreo kekse ili ih grublje zdrobiti rukama te ubaciti u kremu.
Ručno promiješati.
Izliti kremu na ohlađenu podlogu od Oreo keksa.
4.
Staviti da se ohladi preko noći.
5.
Sutradan 8 komada Oreo keksa odvojiti od kreme i samljeti ih.
Dok su još uvijek stijenke kalupa na njemu, posuti tortu samljevenim keksima.
Otvoriti stijenke kalupa i maknuti ih.
Napraviti čvrsti šlag za ukrašavanje i pomoću šprice napraviti postolja u koja se stavi preostalih 8 Oreo keksa prije rezanja i posluživanja.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva