Sastojci Biskvit 250g Glatkog brašna Podravka 150g šećera 150ml mlijeka 100ml ulja 3 jaja 1 Vanilin šećer Dolcela 1 Prašak za pecivo Dolcela 120g chocolate chipsa prstohvat soli Vanilija buttercream 300g bjelanjaka 570g maslaca sobne temperature 250g šećera 2 žličice vanilija ekstrakta prstohvat soli Dodatci cca 100g chocolate chip keksa 100ml mlijeka za kekse 100ml hladnog mlijeka za natopiti biskvit Ganache 80ml slatkog vrhnja 80g čokolade Priprema 1. U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo. Jaja tucite sa šećerom i vanili šećerom ili aromom vanilije, dodajte sol i limunovu koricu. Kad se dobro izradi dodajte ulje i mlijeko. Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice.Špatulom lagano umiješajte čokoladne kapljice. Raspodijeliti u 3 kalupa obložena papirom za pečenje, promjera 20cm. Pecite na 180 stupnjeva (kod mene sa ventilatorom) nekih 20-25 minuta, ovisi o pećnici. Provjerite čačkalicom, bitno je da ga ne prepečete. 2. U manjoj posudi na pari pjenjačom miješajte bjelanjke i šećer dok smjesa ne postigne temperaturu od 65 stupnjeva i šećer se ne otopi. Kada dođe na 65 stupnjeva, bjelanjke prebacite u kuhinjaki asistent ili miješajte mikserom oko 10 minuta na jakoj brzini dok ne dobijete čvrst i sjajan meringue. U njega dodajte omekšali maslac polagano žlicu po žlicu, ako je maslac tvrd buttercream neće uspjeti. U početku smjesa će vam izgledati rijetko i možda grudvasto, ali daljnim miksanjem dobit ćete glatki buttercream. Na samom kraju dodajte i malo soli te vanilijin ekstrakt. 3. Buttercream odmah koristite, ali prvo ga podijelite na 2 dijela-za kremu i dekoriranje. Tortu slažite na sljedeći način. Stavite prvi biskvit, premažite ga s hladnim mlijekom, a zatim s malo manje od polovice buttercreama za kremu. Po sredini rasporedite polovicu keksića razlomljenih i prethodno umočenih u mlijeko. Stavite još jedan biskvit i ponovite isti postupak. Stavite treći biskvit pa sve lagano premažite s ostatkom prvog dijela buttercreama i stavite tortu na hlađenje 20-ak minuta. Izvadite tortu pa ju dekorirajte s drugom polovicom buttercreama. 4. Ohladite tortu još barem 2-3 sata prije stavljanja ganachea. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja i maknite ga s vatre pa u njega dodajte jednaku količinu tamne čokolade. Miješajte dok se sve ne otopi i smjesa ne postane glatka. Prije nanošenja pričekajte da se malo ohladi, ali ne i previše kako ne bi otopio kremu. Najbolje ga je prethodno testirati na dnu čaše kako bi vidjeli koliko je gust i koliko brzo pada. Prvo ga nanesite na rubove, veću količinu tamo gdje želite da pada, a to možete raditi žlicom ili bočicom. Na kraju nanesite smjesu i u sredinu pa poravnajte, pripazite da ne pretjerate s količinom u sredini. Pričekajte par minuta da se ganache malo stegne u hladnjaku pa sve dekorirajte.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva