SASTOJCI
Za koru:
140 g brašna
130 grama smeđeg šećera
100g kokosa
125g putera, topljenog
malo soli

 

Za fil:
400 ml kokosovog mleka
80 grama kokosa, narendanog
200 grama bele čokolade, sitno iseckane
50 grama maskarpone sira
60 grama šećera u prahu
85 grama višanja

 

Za dekoraciju:
80 grama kokosa, narendanog
nekoliko trešanja

PRIPREMA
Zagrejte rernu na 100 stepeni i četkom podmažite pleh puterom. Da bi napravili koru za tortu, pomešajte brašno, kokos, smeđi šećer, so i rastopljeni maslac. Mešajte dok ne sjedinite sve  sastojke, a zatim ravnomerno rasporedite smesu u pleh. Pecite 12-15 minuta, ili dok ne dobijete zlatnu koricu, a zatim ostavite koru da se hladi u frižideru.

Za pripremu fila, sipajte kokosovo mleko sa 80 grama rendanog kokosa u šerpu srednje veličine i kuvajte na laganoj vatri. Kuvajte 30-40 minuta ili dok kokos ne upije svo kokosovo mleko i ne zaboravite da povremeno promešate. Zatim dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi i spoji u potpunosti sa kokosom. Prenesite mešavinu u drugu posudu i stavite u frižider da se ohladi.

Kada se smesa ohladi, pomešajte je sa maskarpone sirom i šećerom u prahu, pa dodajte u smesu sa čokoladom i kokosom. Uzmite 1/4 nadeva i ravnomerno rasporedite preko kore i rasporedite višnje preko. Pokriti ostatkom fila i konačno, sipati preostali rendani kokos.

Izvor: http://www.zenskimagazin.rs/

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva