Predivan kremast rolat.  Ja koristim Milka cokoladu s jagodama za ovaj kolac ali moze i druga.

Sastojci
5 jaja
1/2 solje (100g) secer
1/2 solje ulje
3/4 solje (100g) brasno
1 cajna kasikica prasak za pecivo
1/4 solje kakao
500g Milka cokolade
500ml slatko vrhnje
Priprema
1.
Umutiti jaja sa secerom. U posebnoj zdjeli pomjesati brasno, kakao, prasak za pecivo. Suhi sastojci se trebaju prosijati zajedno ili izmiksati sa zicom za mucenje. Kad su jaja i secer dobro umuceni polako dodati ulje i odmah nakon toga iskljuciti mixer. Dodati suhe sastojki i izmjesati rucno dok se sve ne sjedini. Izliti u pleh prekriven papirom za pecenje. Peci na 180C 12 minuta. Recepi za rolat obicno sugerisu da se rolat umota nakon pecenja ali ja to ne radim u uvijek bude u redu.

2.
Cokoladu izlomiti na manje komadice u zdjelu u kojoj cete miks fil (ja korstim zdjelu od miksera). Slatko vrhnje zagrijati pa preliti preko cokolade. Mjesati dok se sva cokolada istopi. Ohladiti potpuno. Prije miksanja cokoladne smjese u fil najbolje je ostaviti smjesu i zicu od miksera u zamrzivac 10tak minuta. Umutiti dok ne postane kremasto dovoljno da se premaze kolac. Jednu trecinu fila ostaviti za preko a ostalo namazati kolac i zaviti u rolat.
Posluživanje
Najbolje je da rolat prenoci u frizideru prije upotrebe da se sve fini sjedini.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva