Po orginalnom receptu ove krofinice se spremaju u posebnom kalupu za mafine, ali vi možete da koristite obični kalup i da ih pečete u rerni. Ukus je neverovatan!
Sastojci:
1 šoljica brašna;
1 i po kašika šećera;

pola male kašičice praška za pecivo;
četvrtina kašičice soli;
2 jajeta, odvojite belanac od žumanceta;
1 šoljica mleka;

2 kašike maslaca, omekšanog na sobnoj temperaturi,
krem po želji.

Pomešajte posebno suve sastojke, a posebno žumanjac, mleko i maslac. Potom pomešajte to dvoje zajedno te dodajte ranije napravljen šlag od belanjaka – lagano ga umešajte u smesu.
Kalup za mafine dobro nauljite a zatim u svako udubljene sipajte po malo smese. Uz pomoć kulinarskog šprica u svaku krofnicu dodajte krem po želji, a zatim preko dodajte još malo smese.
Pecite 10 minuta na 200 stepeni. Lepše krofnice nećete jesti!

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva