SASTOJCI
Tijesto
3 jaja
3 žlice šećera
500 g masti
prstohvat soli

500 ml mlijeka
1 kg brašna
korica jednog limuna
korica jedne naranče
1 jušna žlica suhog kvasca
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Punjenje
100 g mliječne čokolade
5 velikih žlica marmelade
250 g oraha
korica jedne naranče

Još
šećer u prahu za posipanje

PRIPREMA
U veću posudu, u kojoj ćete mijesiti tijesto, stavite 800 g brašna, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli pa izmiješati. U sredini brašna napraviti rupu u koju treba staviti 300 g masti, jaja, prašak za pecivo i kvasac i na kraju mlako mlijeko. Ostaviti 5 do 10 minuta da kvasac malo uzađe pa malo miksati štapnim mikserom.
Kad se smjesa ujednačila, pokriti krpom i ostaviti da počiva 20 minuta, a nakon toga dodati preostalih 200 g masti i 200 g brašna, koricu limuna i naranče. Još malo miksati pa nastaviti mijesit rukom. Ako vam se tijesto lijepi, dodajte još nalo brašna. Ja sam dodala par žlica.
Tijesto ponovno pokriti krpom i kvasati sat vremena.

Nakon sat vremena dizanja, tijesto premijestit i podijeliti na 6 lopti, a zatim i njih ostaviti pola sata da odmaraju.
Za to vrijeme napraviti fil. Marmeladu i čokoladu zagrijavat stalno miješajući dok se čokolada otopi, a u još vruće dodati mljevene orahe i koricu naranče. Dobro izmiješati i ostaviti da se hladi.

Najprije uzeti jednu loptu, razvaljati je u krug promjera cca 34 cm i izrezati na 12 trokuta. Na svaki trokut stavljati nadjev i zarolati. Kiflice stavljati u lim obložen papirom za pečenje malo razmaknute.
Ispeći, ohladiti, a hladne posipati šećerom u prahu.
Postupak ponoviti i s ostalim loptama.
Od ove mjere trebali bi imati 72 kiflice.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva