Sastojci
PODLOGA:
125g margarina
250 g mljevenih petit keksa
5 žlica kokosa
KREMA:
3 čvrsta jogurta
300 ml vrhnja za šlag
120 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 Limun šećer Dolcela
1 želatina
Još potrebno: Jagode
125g margarina
250 g mljevenih petit keksa
5 žlica kokosa
KREMA:
3 čvrsta jogurta
300 ml vrhnja za šlag
120 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 Limun šećer Dolcela
1 želatina
Još potrebno: Jagode
Priprema
1.
Podloga:
Mljevene kekse i kokos promiješati i preliti sa otopljenim margarinom. Sve dobro promiješati i staviti u kalup i dobro utisnuti da bude čvrsta podloga.
2.
Mljevene kekse i kokos promiješati i preliti sa otopljenim margarinom. Sve dobro promiješati i staviti u kalup i dobro utisnuti da bude čvrsta podloga.
2.
KREMA:
Jogurt i šećer miksati i dodati vanilin šećer i lumun šećer. Posebno pripremiti želatinu i dodati u kremu. Miksati vrhnje za šlag i na kraju dodati u kremu. Sve dobro sjediniti i preliti preko podloge. Staviti u hladnjak preko noći da se stvrdne.
Jogurt i šećer miksati i dodati vanilin šećer i lumun šećer. Posebno pripremiti želatinu i dodati u kremu. Miksati vrhnje za šlag i na kraju dodati u kremu. Sve dobro sjediniti i preliti preko podloge. Staviti u hladnjak preko noći da se stvrdne.
Kada je krema dovoljno čvrsta ukrasiti sa polovicama jagoda. Preko jagoda preliti sirup koji sam prokuhala od jagoda i šećera.
3.
3.
U sirup možete dodati i želatinu i u tom slučaju će ispasti glatka čvrsta gelirana dekoracija.
0 komentari:
Objavi komentar