SASTOJCI:

Testo:
– 150 g čokolade
– 5 jaja
– 150 g putera
– 150 g šećera
– 80 g brašna
– ulje
Fil:
– 200 g bele čokolade
– 400 g slatke pavlake
– kašika vanilinog šećera
– 400 g višanja, očišćenih od koštica

Preliv:
– 200 g čokoalde za kuvanje
– kašičica ulja
– višnje za dekoraciju
PRIPREMA:
1. Istopite 150 grama čokolade. Odvojite žumanca i belanca.
2. Isecite puter na sitne komade, dodajte mu šećer i umutite ga. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i sve promešajte.
3. Smesi od čokoalde i putera dodajte postepeno žumanca i brašno i promešajte.
4. Posebno umutite belanca i šam pažljivo dodajte čokoladnoj smesi, pa promešajte.
5. Sipajte smesu u pleh i pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.
6. Izlomite belu čokoladu, otopite je i dodajte joj slatku pavlaku i vanilin šećer. Ovu smesu zagrevajte na srednjoj dok se lepo ne promeša, konstantno mešajući nekoliko minuta. Sklonite sa ringle i ohlađeni fil dobro umutite mikserom.
7. Pečenu koru presecite horinzontaln o na dva dela. Premažite jednu koru filom, pospite višnjama, zatim namažite ostatk krema, pa preklopite drugom korom. Otopite čokoladu za preliv s malo ulja pa prelijte kolač. Stavite ohlađenu poslasticu u frižider da se stegne, pa je pre služenja isecite na kocke.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva