Izvanredan recept. Svaki zalogaj se topi u ustima, a ukus je vrhunski. Sa mekim finim biskvitom
SASTOJCI
Biskvit
• 11 bjelanjaka
• 11 žlica šećera
• 3 žlice krušnih mrvica
• 20 dkg mljevenih oraha
• 1 vanilin šećer
• 1 prašak za pecivo


Premaz za biskvit opcija 1
• 20 dkg bombona lješnjak karamela
• 2 žlice mlijeka po potrebi dodati još

Premaz za biskvit opcija 2
• 20 dkg nutele
Fil
• 11 žumanjaka
• 11 žlica šećera
• 3 žlice gustina
• 2 dcl mlijeka
• 20 dkg tamne čokolade
• 1 margarin ili putar /25 dkg /

PRIPREMA
Biskvit
Bjelanjke miksati da budu čvrsti dodati šećer i dalje miksati, dodati krušne mrvice, orahe i prašak za pecivo

. Peći u većoj tepsiji, kada se ohladi prerezati na pola.
Karamele rastopiti lagano u 2 žlice mlijeka i po potrebi dodati još mlijeka /da bude gustoće glazure od čokolade/, vrelo preliti preko biskvita /ova opcija 1 je bolja/, ali možete koristiti opciju 1 ili 2, ili kombinirati 1 i 2.
Fil
Žumanjke miksati sa šećerom dodati gustin i to lagano kuhati u 2 dcl mlijeka na pari ili sasvim laganoj vatri, dodati čokoladu koja je prethodno malo otopljena.
Kada se zgusne ohladiti i dodati u kremu izrađeni margarin ili putar.
Postupak slaganja kolača
Biskvite preliti rastopljenim karamelom, staviti pola kreme na prvi biskvit, na to staviti drugi bisvit i ostatak kreme.

Odozgo posuti mljevenim orasima ili sitno rezanim orasima.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva