Sastojci
Biskvit
5 jaja
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
Krema
500 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
2 žlice šećera
500 ml vrhnja za kuhanje
1 šalica gorke kave
30 ml ruma
30 ml orahovca ili kruškovca

Priprema
1.
Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kavu dodati trečinu orahovca i ruma te s time namočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.
2.
U posudi smiksati omekšani maslac i 2 žlice šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
” Staviti vrhnje da zavri potom uliti u čokoladnu smjesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati.
3.
Nanjeti kremu preko biskvita i držati u hladnjaku najmanje 24 sata prije serviranja.
Posluživanje
Servirati s šlagom.
Dobar tek

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva