Posmatrači obično imaju svoje ideje šta bi uradili i uglavnom kritikuju roditelje što nisu vaspitali decu, ali jedno je sigurno – najgore je onom čije dete vrišti i nikako neće da se smiri, pa roditelji uglavnom dobiju slom živaca.
Kako ostati miran u takvoj situaciji? Portal Brightside možda ima rešenje!
Naime, oni su preneli iskustvo jedne žene koja je u supermarketu posmatrala deku koji je kupovao neophodne namirnice, dok je njegov trogodišnji unuk vrištao prvo za keksom, zatim za nekim voćem, pa žitaricama, sokom, a onda i za čokoladicama.
“Videlo se da mu nije lako. Ali, dok je uzimao neophodne stvari sa rafova pregledajući spisak, stari čovek je potpuno smirenim glasom govorio: Polako, Alberte, nećemo još dugo. Polako, dečko”, i nastavio sa traženjem namirnica sa spiska.
Nakon nekoliko minuta, dete je opet krenulo sa vrištanjem, a deka je samo rekao: “U redu je, Alberte, još nekoliko minuta i idemo. Izdrži, dečko”.

Na izlazu iz samoposluge, dete počelo da izbacuje stvari iz kolica. Žena je opet čula deku:
“Alberte, opusti se, druže. Nemoj biti uznemiren. Bićemo kod kuće za nekoliko minuta. Ne uzbuđuj se, Alberte”.
Žena je bila impresionirana dekinom smirenošću i pošla je za njima na parking, gde je stari čovek pakovao namirnice u automobil. Nije mogla da mu se ne obrati:
“Znate, gospodine, znam da me se ovo ne tiče, ali stvarno ste bili sjajni! Ne znam kako ste uspeli. Sve vreme ste zadržali smirenost, i koliko god da je on bio glasan i nervirao vas, vi ste neprestano smireno govorili da će sve biti u redu. Albert stvarno ima sreće što ima takvog deku.”
Deka se nasmešio i rekao:
“Hvala gospođo. Ali vi ste u zabludi. Ja sam Albert. Mali terorista se zove Stiv”, rekao je deka i ostavio ženu u apsolutnom šoku.
Izvor: family

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva