Podijelite sa prijateljima:
Sastojci
Sastojci
tijesto
2 jaja
200 ml mlijeka
100 ml ulja
150 g secera
1 vanilija secer
350 g brasna
3 kas. kakaa u prahu
1/2 kesice praska za pecivo
2 jaja
200 ml mlijeka
100 ml ulja
150 g secera
1 vanilija secer
350 g brasna
3 kas. kakaa u prahu
1/2 kesice praska za pecivo
cokoladni listici
150 g tamne cokolade
1 kas. ulja
150 g tamne cokolade
1 kas. ulja
fil
600 ml slatkog vrhnja za slag
2 slagfixa
3 kas. meda
600 ml slatkog vrhnja za slag
2 slagfixa
3 kas. meda
dekoracija
1 slagkrema
1 slagkrema
Priprema
1.
Za tijesto pjenasto umutite jaja te dodajte postepeno secer,vanilija secer, mlijeko i ulje.
Brasno pomijesajte sa kakaom i praskom za pecivo i dodajte smjesi.
Izrucite tijesto na pleh (40×30)oblozenim pekpapirom i pecite na 180°C, 15tak min.
2.
2.
Cokoladu rastopite u tavi sa uljem na tihoj vatri.
Vrucu izlijte na pekapir i rastanjite nozem u tanki sloj.
Pustite da se ohladi.
Ohladjenu cokoladu razlomite u vece komade.
3.
3.
Za fil izmutite slatko vrhnje sa slagfixom u cvrst slag.
Dodajte med, promijesajte lagano.
4.
4.
Ohladjeni biskvit prerezite na pola.
Nanesite 1/4 slaga na donju koru i slazite cokoladne listice ,zatim nanesite opet slag itd.
Tako 4 x dok potrosite slag i listice.
Mozete ostaviti nekoliko malih listica za dekoraciju.
5.
Na kraju stavite 2. koru, premazite i dekorisite je umucenom slagkremom i coko listicima.
Ostavite u frizider da se stegne.
6.
6.
presjek
Posluživanje
Za fil izmutite slatko vrhnje sa slagfixom u cvrst slag.
0 komentari:
Objavi komentar