Podijelite sa prijateljima:
Sastojci
tijesto
2 jaja
200 ml mlijeka
100 ml ulja
150 g secera
1 vanilija secer
350 g brasna
3 kas. kakaa u prahu
1/2 kesice praska za pecivo
cokoladni listici
150 g tamne cokolade
1 kas. ulja
fil
600 ml slatkog vrhnja za slag
2 slagfixa
3 kas. meda
dekoracija
1 slagkrema
Priprema
1.
Za tijesto pjenasto umutite jaja te dodajte postepeno secer,vanilija secer, mlijeko i ulje.
Brasno pomijesajte sa kakaom i praskom za pecivo i dodajte smjesi.
Izrucite tijesto na pleh (40×30)oblozenim pekpapirom i pecite na 180°C, 15tak min.
2.
Cokoladu rastopite u tavi sa uljem na tihoj vatri.
Vrucu izlijte na pekapir i rastanjite nozem u tanki sloj.
Pustite da se ohladi.
Ohladjenu cokoladu razlomite u vece komade.
3.
Za fil izmutite slatko vrhnje sa slagfixom u cvrst slag.
Dodajte med, promijesajte lagano.
4.
Ohladjeni biskvit prerezite na pola.
Nanesite 1/4 slaga na donju koru i slazite cokoladne listice ,zatim nanesite opet slag itd.
Tako 4 x dok potrosite slag i listice.
Mozete ostaviti nekoliko malih listica za dekoraciju.
5.
Na kraju stavite 2. koru, premazite i dekorisite je umucenom slagkremom i coko listicima.
Ostavite u frizider da se stegne.
6.
presjek
Posluživanje
Za fil izmutite slatko vrhnje sa slagfixom u cvrst slag.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva