SASTOJCI

Tijesto:
8 žutanjaka
200 g šećera
1 vanilin šećer
100 g maslaca
100 g mljevenih badema
100 g oštrog brašna
3 žlice kakaa u prahu
50 g krušnih mrvica
1/2 žličice praška za pecivo
8 bjelanjaka
Nadjev:
2 tegle višanja bez koštica u kompotu
2 žličice šećera
2 žlice gustina
Ostalo:
800 ml slatkog vrhnja
3 vanilin šećera

PRIPREMA


1.
Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg sa par zrna soli i 3 žlice šećera (oduzeti od 200g).
2.
Žutanjke pjenasto istući sa šećerom i vanilin šećerom, zatim smanjiti brzinu pa dodati omekšali maslac.
3.
Kad se maslac lijepo spoji u smjesu dodati bademe, brašno sa praškom za pecivo, prosijani kakao i krušne mrvice.
4.
Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
5.
Peći u kalupu promjera 26cm oko 40 minuta na 180 st.C.
6.
Ocijediti višnje. Sok iz kompota skuhati sa šećerom i gustinom. Kad se ohladi u njega dodati višnje. Ostaviti nekoliko komada za ukras na torti.
7.
Slatko vrhnje umutiti sa vanilin šećerom i kremfixom u čvrsti šlag.
8.
Ohlađeni biskvit prerezati na tri dijela. Po želji biskvite poprskati mlijekom i rumom ili višnjevačom.
Tortu slagati:
1.
1.koru, nadjev od višanja, bogato šlaga,
2.kora, bogato šlaga pa 3.kora.
Tortu bogato premazati sa svih strana šlagom te ukrasiti višnjama i čokoladnim strugotinama.
Posluživanje
Dobro ohladiti.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva