SASTOJCI
dizano tijesto:
1/2 kg brašna
2 žličice suhog kvasca
7 dag šećera
prstohvat soli


2 dl mlijeka
1 manje jaje
10 dag maslaca, sobne temperature
NADJEV
-- gušći puding od vanilije
-- marmelada , nutella
premaz:
1 žutanjak
-- listići badema, prženi lješnjaci ili krupni šećer za posip

PRIPREMA
Od svih sastojaka za tijesto, osim maslaca, zamijesite tijesto i pustite da odstoji dok mu se volumen ne udvostruči.
Istresite ga na dasku, premažite maslacem i presavinite nekoliko puta. Pustite da ostoji još oko pola sata.
Podijelite ga na 15 komada. Svaki razvaljajte na ovalni oblik, pola tog ovala razvaljajte , a pola razrežite nožem na duge trake.
Stavite filu na gornji dio, preklopite, pritisnite prstima da nadjev ne iscuri i zamotajte sve skupa, pazeći da se trake tijesta poslože uredno.


Premažite kiflice umućenim jajem i pospite listićima badema, sjeckanim prženim lješnjacima ili krupnim šećerom.
Pustite da se još malo dignu u plehu, na papiru za pečenje. Pecite na 180°C dok lijepo ne porumene.
kiflice iznutra
Posluživanje
Nadjevala sam ih marmeladom od gorkih naranči, te tvrđim pudingom od vanilije.
http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva