Sastojci
potrebno za biskvit
5 kom jaja
5 kašika šećera
2 kašike ulja
5 kašika brašna
1 kom prašak za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
2 kašike kakaa
5 kom jaja
5 kašika šećera
2 kašike ulja
5 kašika brašna
1 kom prašak za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
2 kašike kakaa
za fil
2,5 dl mlijeka
1 kom puding sa okusom slatke pavlake
1-2 kašike šećera
1 dl slatke pavlake
1 kom vanilija
2,5 dl mlijeka
1 kom puding sa okusom slatke pavlake
1-2 kašike šećera
1 dl slatke pavlake
1 kom vanilija
za preliti koru
1,5 dl mlijeka
100 g čokolade za kuvanje
2-3 kašike nutele
1,5 dl mlijeka
100 g čokolade za kuvanje
2-3 kašike nutele
za preliti rolat
100 g čokolade
1 kašika ulja
100 g čokolade
1 kašika ulja
Priprema
1.
Za biskvit odvojiti žumanca od bjelanaca. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg pa dodati šećer i mutiti da se šećer istopi. Dodati jedno po jedno žumance pa sve izmiješati najmanjom brzinom. Izmiješati brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa umiješati u brašno muteći najmanjom brzinom. Na kraju dodati ulje pa izmiješati kratko. Smjesu sipati u pleh 30×35 cm obložen papirom za pečenje i peći na 200 C kad se odvoji od ivica pleha pečen je. Ostaviti da se ohladi.
2.
2.
Biskvit izlomiti na sitnije komade, preliti mlijekom, istopljenom čokoladom i nutelom, može se najprije viljuškom malo usitniti pa nastaviti pasirkom za krompir dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3.
3.
Smjesu staviti na papir za pečenje pa istanjiti oklagijom, veličina i debljina po želji.
4.
4.
Za fil u 1 dl hladnog mlijeka sipati puding pa izmiješati, ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati puding i miješati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje. Ohlađen puding umutiti pa dodati umućenu slatku pavlaku i mutiti da se sve sjedini.
Filovati biskvit pa uz pomoć papira za pečenje urolati.
5.
Istopiti čokoladu sa uljem pa preliti rolat. Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
0 komentari:
Objavi komentar