Sastojci Biskvit: 200 grama margarina /maslaca 100 grama šećera 4 jaja 300 grama brašna 2 žličice Praška za pecivo Docela 150 grama kiselog vrhnja 3 žlice kakaa 3 žlice
mlijeka Marcipan kuglice: 200 grama marcipana 30 grama margarina /maslaca 1 žumanjak 2 žlice Gussnel Dolcela (gustin) Krema: 200 grama vrhnja za šlag 200 grama bijele čokolade 200 grama kiselog vrhnja 1/2 vrećice Mljevene želatine Dolcela Priprema 1. Lagano izmiksajte smjesu za kuglice, pa mokrim rukama napravite kuglice, stavite na tacnu i u zamrzivač da malo očvrsnu. 2. Dok su kuglice u zamrzivaču izmiksajte maslac sa šećerom pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje, pa sve ostale sastojke. Smjesu podjelite u dva dijela. 3. U jedan dio smjese dodajte kakao i par žlica mlijeka pa promješajte. 4. U kalup veličine 20×30 stavite prvo žuti dio. 5. Ako želite uredno staviti dio sa kakaom, stavite ga u slastičarsku vrećicu ili običnu, odrežite vrh pa lagano po redu stavljajte dio sa kakaom. Nakon toga utisnite kuglice. Stavite peći na 170 stupnjevo oko pola sata. 6. Za kremu rastopite i malo ohladite čokoladu. Šlag izmiksajte pa dodajte čokoladu, vrhnje i želatinu namočenu u malo vode i rastopljenu. Sve lagano izmješajte. 7. Kremu rasporedite na ohlađeni kolač. 8. Ukrasite po želji. Posluživanje Marcipan od 200 g u lidlu za nekih desetak kuna.
0 komentari:
Objavi komentar