Podijelite sa prijateljima:
Sastojci 8 osoba
Tijesto
4 žumanjka
150 g šećera
2 jušne žlice vode
2 pune jušne žlice nutelle ili nekog drugog čoko-lješnjak namaza
150 g brašna
pola praška za pecivo
1 žlica ulja
4 bjelanjka
par zrna soli
Krema
500 ml vrhnja za šlag
50 g kokosovog brašna
300 g nasjeckanih jagoda
nekoliko cijelih jagoda za ukras
Priprema
1.
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
2.
Bjelanjke istuci sa 5 dag šecera i par zrna soli u cvrsti snijeg.
3.
U drugoj posudi miksati: žumanjke s ostatkom šecera da nastane gusta pjenasta smjesa, zatim umiješati vodu, nutellu pa brašno sa praškom za pecivo i ulje. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
4.
Biskvit peci u kalupu velicine cca 30×34 cm u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 st.C cca 15 minuta.
5.
Jagode očistiti i nasjeckati na manje komadiće.
6.
Vrhnje za šlag miksati na srednjoj brzini miksera 3-4 minute pa kratko miksati na najjačoj brzini da šlag postane čvrst. Odvojiti pet punih jušnih žlica šlaga za ukrašavanje. U preostali šlag dodati kokos, malo izmiksati pa umiješati nasjeckane jagode.
7.
Ohlađen biskvit prerezati na dva dijela. Prvi premazati šlagom u kojem su jagode i kokos, prekriti drugim i premazati šlagom odvojenim za ukrašavanje. Ostaviti da se hladi. Kolač odrezati po dužini pa onda rezati male ploškice.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva