Podijelite sa prijateljima:
Sastojci 8 osoba
Sastojci 8 osoba
Tijesto
4 žumanjka
150 g šećera
2 jušne žlice vode
2 pune jušne žlice nutelle ili nekog drugog čoko-lješnjak namaza
150 g brašna
pola praška za pecivo
1 žlica ulja
4 bjelanjka
par zrna soli
4 žumanjka
150 g šećera
2 jušne žlice vode
2 pune jušne žlice nutelle ili nekog drugog čoko-lješnjak namaza
150 g brašna
pola praška za pecivo
1 žlica ulja
4 bjelanjka
par zrna soli
Krema
500 ml vrhnja za šlag
50 g kokosovog brašna
300 g nasjeckanih jagoda
nekoliko cijelih jagoda za ukras
500 ml vrhnja za šlag
50 g kokosovog brašna
300 g nasjeckanih jagoda
nekoliko cijelih jagoda za ukras
Priprema
1.
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
2.
2.
Bjelanjke istuci sa 5 dag šecera i par zrna soli u cvrsti snijeg.
3.
3.
U drugoj posudi miksati: žumanjke s ostatkom šecera da nastane gusta pjenasta smjesa, zatim umiješati vodu, nutellu pa brašno sa praškom za pecivo i ulje. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
4.
Biskvit peci u kalupu velicine cca 30×34 cm u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 st.C cca 15 minuta.
5.
5.
Jagode očistiti i nasjeckati na manje komadiće.
6.
Vrhnje za šlag miksati na srednjoj brzini miksera 3-4 minute pa kratko miksati na najjačoj brzini da šlag postane čvrst. Odvojiti pet punih jušnih žlica šlaga za ukrašavanje. U preostali šlag dodati kokos, malo izmiksati pa umiješati nasjeckane jagode.
7.
Ohlađen biskvit prerezati na dva dijela. Prvi premazati šlagom u kojem su jagode i kokos, prekriti drugim i premazati šlagom odvojenim za ukrašavanje. Ostaviti da se hladi. Kolač odrezati po dužini pa onda rezati male ploškice.
0 komentari:
Objavi komentar