SASTOJCI:

· 6 jaja
· 6 žlicasecera
· 6 žlicabrasna
· 6 žlicatople vode
· 3 žlicekakao
· 1/2 vrećice praška za pecivo
Krema:
· 500 ml.slatkog vrhnja
· 100 gr.secera
· 2 dag. želatine
· 1 dl.mlijeka
Čokoladna ocaklina:
· 100gr.cokolade za kuhanje
· oko 50 ml.slatkog vrhnja
PRIPREMA:
Odvojite zumanjca i bjelanjca.Bjelanjca umutite u cvrsti snijeg.Ostavite sa strane.
U zumanjca dodajte secer i miksajte.U to dodajte brasno,kakao,vodu i na kraju prasak za pecivo.

Na kraju dodajte umucena bjelanjca i izmjesajte sa spatulom. Podijelite tijesto na 3 dijela.
U dobro nauljen pleh ulijte jedno tijesto i pecite na 180C oko 15min.
Tako uradite i sa ostalim tijestom.Znaci pecete 3 puta.Kore ostavite da se potpuno ohlade.
Krema:
U slatko vrhnje dodajte secer i miksajte da se stvori cvrsta krema.
Zelatinu rastvorite u mlijeku a zatim dodajte u kremu. Izmiksajte sve zajedno.
Čokoladna ocaklina:
Otopite cokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem. Svaku ohladenu koru premazite sa cokoladnom ocaklinom.
Na prvu koru stavljate kremu,pa druga kora, zatim krema, kora i na kraju krema. Sacuvajte malo ocakline za ukrasavanje kolaca.
Izvor: coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva