SASTOJCI
Biskvit
5 kom jaja
5 kašika Šećera ( kristal)
2 kašike brašna
1 kašika prepuna kakaa
2 kašike mljevenog keksa

 

Fil
4 kom jaja
150g šećera u prahu
100g mljevenih oraha ili neki drugi orašasti plodovi
250g putera/maslaca

 

PRIPREMA
1. Pjenasto umutiti bjelanca, dodavati šećer i jedno po jedno žumance.

Kada je masa ujednačena dodati kakao, mlljeveni keks i na kraju lagano umiješati brašno.

2. Veliki pleh od rerne prekriti pek papirom i peći piškotu u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko desetak minuta .

Kada je biskvit gotov izvaditi ga iz rerne malo prohladiti i uviti u rolat zajedno sa papirom na kojem se pekao.

Ostaviti da se ohladi.

3. Za fil umutiti jaja sa šećerom u prahu i kuhati krem na pari.

Ja sam povremeno miješala, nisam cijelo vrijeme stajala uz šporet.

U skuhan i ohlađen krem od jaja dodati maslac sobne temperature, neka je i jedno i drugo približno iste .

Dobro umutiti i umiješati mljevene orahe.Po želji možete i dodati nekoliko kapi arome koju volite, rum, vanilija....

4. Odmotati piškotu i pažljivo skinuti papir pa filovati rolat i premazati ga odozgo.Ukrasiti po želji.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva