Poslastica koja se ne peče a već po sastavu se vidi da je reč o vrhunskom kvalitetu i neodoljivom ukusu, piše stvarukusa.rs

Potrebno je:
– 1l mleka
– 10 kašika šećera
– 3 pudinga od vanile
– 300 gr mlečne čokolade
– 100 gr bele čokolade
– 500 ml slatke pavlake

– keks koliko je dno obruča
Priprema:
1. Od litre mleka oduzmite deo da razmutite puding i šećer. Ostatak stavite da provri, pa zakuvajte razmućeni puding i šećer. Tako vruću smesu podelite na dva dela, u jedan stavite belu, a u drugi mlečnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.
2. Umutite slatku pavlaku, pa 1/4 stavite u beli krem i 1/4 u tamni krem.
Uzmite obruč ili okruglu šerpu, stavite samolepljivu foliju na dno i strane, pa izlijte beli krem i deo tamnog krema koji ćete blago izmešati sa belim kako bi se napravile crnobele šare. Preko stavite ostatak slatke pavlake, pa ostatak tamnog krema. Sve radite lagano i pažljivo.
3. Na kraju poređajte keks namočen u mleko. Preko zalepite još jedan komad samolepljive folije i stavite u zamrzivač na par sati.
Izvadite, skinite gornju foliju, poklopite tacnom, pa okrenite. Torta će biti idealnog oblika. Dekorišite po želji, poslužite i uživajte!
Autor: stvarukusa.rs

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva