SASTOJCI
TIJESTO
4 jaja
200 g šečera
230g mekog brašna
20g tamnog kakaa
1 prašak za pecivo
1,5dcl mlijeka
1dcl ulja
200 g šečera
230g mekog brašna
20g tamnog kakaa
1 prašak za pecivo
1,5dcl mlijeka
1dcl ulja
KREMA
500g mascarpone
200 g neutralnog krem sira (abc, philadelfija……)
2 vrečice burbon vanilije
200 g neutralnog krem sira (abc, philadelfija……)
2 vrečice burbon vanilije
KREMA OD VIŠANJA
1 staklenka višnji
1 prašak za puding od vanilije ili slatkog vrhnja
2 žlice šečera
1 prašak za puding od vanilije ili slatkog vrhnja
2 žlice šečera
ČOKOLADNI PRELJEV
150g tamne čokolade
100g slatkog vrhnja
100g slatkog vrhnja
PRIPREMA
TIJESTO
TIJESTO
Pečnicu upalimo na 180 C sa ventilatorom. Jaja umutimo sa šečerom dok ne pobijele, dodamo ulje i mlijeko i još malo miješamo.
Smanjimo brzinu na najmanje ili miješamo špatulom i dodajemo prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo.
Namastimo i pobrašnimo kalup promjera 26, ja imam silikonski pa to preskačem ili dodam kap ili dvije i razmažem prstima.
Peći 20 minuta i još ostaviti 10 minuta u ugašenoj pečnici da se sredina dobro ispeče. Biskvit bude visok, ravan i ne digne se sredina.
IZVADITE GA I DOBRO OHLADITE, ZA VRIJEME HLAĐENJA POKRIJTE GA KRPOM DA SE NE SUŠI.
ČOKOLADNI PRELJEV
ČOKOLADNI PRELJEV
Slatko vrhnje zagrijte do pred vrenje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi. Miješajte dok se ne stvori lijepa krema. Treba vam mlaka za preliti preko torte.
KREMA
Mascarpone i sir izmiješajte sa burbon vanilijom i divite se točkicama i mirisu koji širi.
KREMA OD VIŠANJA
TEKUČINU OD KOMPOTA OKO 300 ML STAVITE NA VATRU I LAGANO ZAGRIJAVAJTE, DODAJTE ŠEČER I PRAŠAK ZA PUDING I CIJELO VRIJEME MIJEŠAJTE DA VAM NESTANU GRUDICE I DOBIJETE GUSTU KREMU. KAD SE ZGUSNE DODAJTE POLA VIŠANJA UNUTRA PROMIJEŠAJTE I PUSTITE DA ZAVRI.
SLAGANJE TORTE
SLAGANJE TORTE
Tortu bez problema prerežete na tri dijela. Stavite donju koru i na nju pola bijele kreme i pola višanja koje niste stavili u drugu kremu.
Na to stavite drugu koru i odmah vruču kremu od višanja i na to treću koru i ostatak bijele kreme.
Ja ovo sve radim sa obručem, tako da je sada stavljam na 1 sat u frižider i tada mičem obruč i na to stavljam čokoladni ganash koji se nije do kraja ohladio da se prelije preko rubova. Ukrasite višnjama i u frižider na 2 sata.
Biskvit je sočan od maslinovog ulja i ne treba ga zalijevati,ali ako ste skeptični ili ste predugo pekli vi ipak svaku koricu zalijte sa malo mlijeka ili čokoladnog mlijeka.
Vjerujem da bi ovdje bilo super i neko drugo svježe ili konzervirano voće tako da se možete igrati sa varijacijama.
Prekrivena fondanom
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
0 komentari:
Objavi komentar