SASTOJCI

TIJESTO
4 jaja
200 g šečera
230g mekog brašna
20g tamnog kakaa
1 prašak za pecivo
1,5dcl mlijeka
1dcl ulja
KREMA
500g mascarpone
200 g neutralnog krem sira (abc, philadelfija……)
2 vrečice burbon vanilije
KREMA OD VIŠANJA
1 staklenka višnji
1 prašak za puding od vanilije ili slatkog vrhnja
2 žlice šečera
ČOKOLADNI PRELJEV
150g tamne čokolade
100g slatkog vrhnja
PRIPREMA
TIJESTO
Pečnicu upalimo na 180 C sa ventilatorom. Jaja umutimo sa šečerom dok ne pobijele, dodamo ulje i mlijeko i još malo miješamo.
Smanjimo brzinu na najmanje ili miješamo špatulom i dodajemo prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo.
Namastimo i pobrašnimo kalup promjera 26, ja imam silikonski pa to preskačem ili dodam kap ili dvije i razmažem prstima.
Peći 20 minuta i još ostaviti 10 minuta u ugašenoj pečnici da se sredina dobro ispeče. Biskvit bude visok, ravan i ne digne se sredina.

IZVADITE GA I DOBRO OHLADITE, ZA VRIJEME HLAĐENJA POKRIJTE GA KRPOM DA SE NE SUŠI.
ČOKOLADNI PRELJEV
Slatko vrhnje zagrijte do pred vrenje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi. Miješajte dok se ne stvori lijepa krema. Treba vam mlaka za preliti preko torte.
KREMA
Mascarpone i sir izmiješajte sa burbon vanilijom i divite se točkicama i mirisu koji širi.
KREMA OD VIŠANJA
TEKUČINU OD KOMPOTA OKO 300 ML STAVITE NA VATRU I LAGANO ZAGRIJAVAJTE, DODAJTE ŠEČER I PRAŠAK ZA PUDING I CIJELO VRIJEME MIJEŠAJTE DA VAM NESTANU GRUDICE I DOBIJETE GUSTU KREMU. KAD SE ZGUSNE DODAJTE POLA VIŠANJA UNUTRA PROMIJEŠAJTE I PUSTITE DA ZAVRI.
SLAGANJE TORTE
Tortu bez problema prerežete na tri dijela. Stavite donju koru i na nju pola bijele kreme i pola višanja koje niste stavili u drugu kremu.
Na to stavite drugu koru i odmah vruču kremu od višanja i na to treću koru i ostatak bijele kreme.
Ja ovo sve radim sa obručem, tako da je sada stavljam na 1 sat u frižider i tada mičem obruč i na to stavljam čokoladni ganash koji se nije do kraja ohladio da se prelije preko rubova. Ukrasite višnjama i u frižider na 2 sata.
Biskvit je sočan od maslinovog ulja i ne treba ga zalijevati,ali ako ste skeptični ili ste predugo pekli vi ipak svaku koricu zalijte sa malo mlijeka ili čokoladnog mlijeka.
Vjerujem da bi ovdje bilo super i neko drugo svježe ili konzervirano voće tako da se možete igrati sa varijacijama.
Prekrivena fondanom
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva