SASTOJCI
400 g smrvljenih tamnih keksića od čokolade ili kakaa, ginger keksići, speculaas i sl.
100 g maslaca

KREMA
220 g svježeg posnog sira
115 ml jogurta
135 g šećera
500 g mascarpone sira
80 ml vrhnja za šlag
malo kristalnog šećera za posipati pleh
PRIPREMA
1.
U multipraktiku razmrvite keksiće i dodajte im otopljeni maslac i sve dobro promiješajte.
2.
Kalup za tortu promjera 24 cm posipajte sa malo kristalnog šećera.
3.
Pola smjese utisnite prstima u pleh.
4.
Sir, jogurt i šećer miksajte dok smjesa ne bude glatka.
5.
Dodajte mascarpone i vrhnje za šlag i miksajte dok smjesa ne postane čvrsta.
6.
Pola smjese pažljivo istresite na smjesu od keksića i polako poravnajte. Budite pažljivi jer se krema lijepi za keksiće pa da vam se sve ne pomiješa.
7.
Pola smjese od preostalih keksića rasporedite po kremi i zatim istresite pažljivo ostatak kreme i poravnajte.
8.
Završite s preostalim mrvicama od keksića.
9.
Prekrijte kalup prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.
10.
Idući dan maknite prsten od kalupa i poslužite. 


http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva