Podijelite sa prijateljima:
Sastojci 10 osoba
Tijesto
3 jaja
250 g šećera
50 g otopljene čokolade
1 žlica ruma
100 ml stracciatella ili običnog jogurta
150 ml ulja
250 g brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice (razom) kakaa u prahu
Preljev za biskvit
150 ml mlijeka
1 veća žlica čokolade u prahu
Krema
500 ml stracciatella jogurta
2 vanilin šećera
150 g šećera
500 ml slatkog vrhnja
200 ml kiselog vrhnja
1 vrećica instant želatine
50 g nasjeckane čokolade ili čokoladnih listića
Priprema
1.
Otopiti čokoladu u mikrovalnoj ili na pari.
2.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješati, dodati otopljenu čokoladu, rum i jogurt pa dobro promiješati da bude kremasto. Zatim dodati ulje i brašno pomiješano sa prosijanim kakaom i praškom za pecivo. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.
3.
Biskvit ispeći u okruglom kalupu promjera 26 cm u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 st.C.
4.
Za kremu miksati slatko vrhnje u čvrsti snijeg, dodati instant želatinu, šećer i vanilin šećer. U dobiven šlag dodati kiselo vrhnje i jogurt, a na kraju lagano umiješati nasjeckanu čokoladu.
5.
Biskvit prerezati jednom. Obje kore natopiti preljevom. Prvu koru staviti na pladanj, oko nje staviti obruč kalupa, nafilati polovinom kreme, prekriti drugom korom i nafilati preostalom polovinom kreme.
6.
Ukrasiti po želji. Ohladiti pa maknuti obruč.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva