- 12:59
- Admin
- RECEPTI
- No comments
Sastojci Beze kora: 6 kom bjelanjaka-snijeg malo soli 6 kašika šećera u prahu 6 kašika brašna 1/2 kašikica Praška za pecivo Docela 1 kašika tople vode Krema: 250 ml slatk0g vrhnja 150 ml kisele pavlake 20% (mas) 2 kašike šećera u prahu 1 kom Vanilin šećera Dolcela naribana korica limuna (1/2 limuna) 1/2 kutije malina đžem-premazati roladu Priprema 1. Umutiti bjelanjak i sol, dodati sitni šećer i mutiti u čvrsti snijeg.Dodati brašno i prašak za pecivo te sve lagano sjediniti, dodati i jednu kašiku tople vode. 2. Smjesu za koru izliti u veliki pleh-tepsiju , obložen papirom za pečenje.Peći u zagrijanoj rerni na 170 C, da se kora isuši, treba ostati bijela.Koru oviti u papir na kojem se pekla i ostavti da se dobro ishladi. 3. Za kremu sastaviti sve sastojke i umutiti.Ostaviti u frižider da se stegne. 4. Ohlađenu koru prvo tanko premazati đžemon , nanijeti kremu i posložiti voće uz sami rub rolade.Uviti je, premazati ostatkom kreme i ukrasiti voćem. 5. Gotovu roladu ostaviti u frižider.Rezati na šnite i poslužiti. Posluživanje Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar