Sastojci Beze kora: 6 kom bjelanjaka-snijeg malo soli 6 kašika šećera u prahu 6 kašika brašna 1/2 kašikica Praška za pecivo Docela 1 kašika tople vode Krema: 250 ml slatk0g vrhnja 150 ml kisele pavlake 20% (mas) 2 kašike šećera u prahu 1 kom Vanilin šećera Dolcela naribana korica limuna (1/2 limuna) 1/2 kutije malina đžem-premazati roladu Priprema 1. Umutiti bjelanjak i sol, dodati sitni šećer i mutiti u čvrsti snijeg.Dodati brašno i prašak za pecivo te sve lagano sjediniti, dodati i jednu kašiku tople vode. 2. Smjesu za koru izliti u veliki pleh-tepsiju , obložen papirom za pečenje.Peći u zagrijanoj rerni na 170 C, da se kora isuši, treba ostati bijela.Koru oviti u papir na kojem se pekla i ostavti da se dobro ishladi. 3. Za kremu sastaviti sve sastojke i umutiti.Ostaviti u frižider da se stegne. 4. Ohlađenu koru prvo tanko premazati đžemon , nanijeti kremu i posložiti voće uz sami rub rolade.Uviti je, premazati ostatkom kreme i ukrasiti voćem. 5. Gotovu roladu ostaviti u frižider.Rezati na šnite i poslužiti. Posluživanje Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva