Puslica
6 bjelanjaka
sok od ¼ limuna
250 g kristal šećera
1 vž šećera u prahu
Krema od vanilije
4 dl mlijeka
6 vž glatkog brašna
150 g kristal šećera
1 puna mž bourbon vaniliji šećera
1 prstohvat soli
6 žutanjaka
125 g maslaca
Još potrebno
5 dl slatkog vrhnja
1 mž škrobnog brašna
250 – 300 g šumskog voća/malina/jagoda/ribizla/višanja (kiselkastog bobičastog voća po vlastitom izboru, može i zamrznuto)
6 bjelanjaka
sok od ¼ limuna
250 g kristal šećera
1 vž šećera u prahu
Krema od vanilije
4 dl mlijeka
6 vž glatkog brašna
150 g kristal šećera
1 puna mž bourbon vaniliji šećera
1 prstohvat soli
6 žutanjaka
125 g maslaca
Još potrebno
5 dl slatkog vrhnja
1 mž škrobnog brašna
250 – 300 g šumskog voća/malina/jagoda/ribizla/višanja (kiselkastog bobičastog voća po vlastitom izboru, može i zamrznuto)
Priprema
Puslica
1.
Bjelanjke miksajte ručnim mikserom uz dodatak soka od limuna u čvrsti snijeg.
2.
Dodajte kristal šećer u tri navrata i miksajte dok ne dobijete čvrsti svilenkasto-sjajni snijeg.
3.
Prekrijte veliki pleh komadom back papira, koji je utoliko veći od samog prleha da pokrije i rubove.
Rasporedite snijeg od bjelanjaka ravnomjerno po plehu.
4.
Od back papira izrežite dug komad širine ca. 10 cm. Presavijte ga na pola i izrežite na dužinu kraće stranice pleha.
Umetnite taj komad back papira po sredini pleha, tako da dijeli puslicu na dva dijela iste veličine. Morati će te ga pri umetanju lagano povlačiti napred nazad, kao da režete snijeg od bjelanjaka, koji je vrlo gust.
Puslica
1.
Bjelanjke miksajte ručnim mikserom uz dodatak soka od limuna u čvrsti snijeg.
2.
Dodajte kristal šećer u tri navrata i miksajte dok ne dobijete čvrsti svilenkasto-sjajni snijeg.
3.
Prekrijte veliki pleh komadom back papira, koji je utoliko veći od samog prleha da pokrije i rubove.
Rasporedite snijeg od bjelanjaka ravnomjerno po plehu.
4.
Od back papira izrežite dug komad širine ca. 10 cm. Presavijte ga na pola i izrežite na dužinu kraće stranice pleha.
Umetnite taj komad back papira po sredini pleha, tako da dijeli puslicu na dva dijela iste veličine. Morati će te ga pri umetanju lagano povlačiti napred nazad, kao da režete snijeg od bjelanjaka, koji je vrlo gust.
5.
Jedna strana naka ostane glatka i ravna, a drugu stranu koja čini pokrov kolača, špatulom namreškajte, kako bi sličila na valovitu površinu vode.
6.
Posipajte tu stranu sa šećerom u prahu.
Pečenje
Ovisno o tome kakvu puslicu volite, možete peći na dva načina:
1.
Ako volite da vam je puslica izvana hrskava i nešto tamnija, dok je iznutra pjenasta i mekana.
Pecite 1 sat na 150°C do 160°C ovisno o tipu pećnice (ventilacijska peć 130°C do 140°C).
Pregradu od back papira pažljivo odstranite dok je još puslica topla, najlakše uz pomoć tankog noža.
Jedna strana naka ostane glatka i ravna, a drugu stranu koja čini pokrov kolača, špatulom namreškajte, kako bi sličila na valovitu površinu vode.
6.
Posipajte tu stranu sa šećerom u prahu.
Pečenje
Ovisno o tome kakvu puslicu volite, možete peći na dva načina:
1.
Ako volite da vam je puslica izvana hrskava i nešto tamnija, dok je iznutra pjenasta i mekana.
Pecite 1 sat na 150°C do 160°C ovisno o tipu pećnice (ventilacijska peć 130°C do 140°C).
Pregradu od back papira pažljivo odstranite dok je još puslica topla, najlakše uz pomoć tankog noža.
0 komentari:
Objavi komentar