SASTOJCI:
Za podlogu:
250 g oreo keksa
80 g maslaca
Za kremu:
500 ml mlijeka
500 ml slatkog vrhnja
12 žlica gustina
3 žlice oštrog brašna
5 žlica šećera
500 g mascarponea
150 g čokolade za kuhanje
I još: 500 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Za podlogu samljeti kekse u blenderu, dodati im otopljeni maslac i dobro promiješati.
U lim srednje veličine utisnuti podlogu od keksa. Utapkati dobro podlogu većom žlicom da bude glatko. Spremiti u hladnjak dok se priprema krema.
Za kremu pomiješati mlijeko i slatko vrhnje. Oduzeti cca 200 ml pa razmutiti sa brašnom šećerom i gustinom.
Ostatak mješavine mlijeka i vrhnja zakuhati pa u kipuće ukuhati masu sa brašnom, gustinom i šećerom.
Kuhati uz miješanje par minuta dok se ne zgusne.
Ovo je brz proces, nešto kao kuhanje pudinga. Kuhanu kremu uz miješanje ohladiti.
U ohlađenu kremu dodati mascarpone i sjediniti miješanjem.
Podijeliti kremu na dva dijela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu i dobro izmiksati.
Na podlogu od keksa rasporediti najprije bijeli dio, pa preko njega čokoladni dio kreme.
Staviti u hladnjak na par sati da se dobro rashladi.Poslužite rezano na kocke željene veličine. Dobar tek
0 komentari:
Objavi komentar