Ako započnete ujutru dan sa čašom tople vode sa limunom, dobićete brojne pozitivne efekte na organizam i na celokupno zdravlje. Ovaj metod se praktikuje u Ajuverdi već vekovima, a evo i zašto bi trebalo da vodu sa limunom uvedete u svoj jutarnji ritual.
Pomaže varenje
Ne samo što topla voda stimuliše sistem za varenje, već limun stimuliše i čisti jetru. Takođe, limun pomaže želudačnoj kiselini da bolje svari hranu.
Podiže imunitet
Citrusno voće, u šta spada i limun, bogato je vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C pomaže u borbi sa prehladom, a askorbinska kiselina pomaže bolju apsorpciju gvožđa koje igra važnu ulogu u jačanju imuniteta
Alkalizuje organizam
Ako vam je telo u hroničnom pH disbalansu, imate više šansi da se razbolite. Iako je limun kiseo, on se u telu pretvara u bazu i alkalizuje ga, a time ćete brzo i lako izbalansirati pH svog organizma, pogotovo ako vam je ishrana bogata mesom i mlečnim proizvodima.
Detoksikuje organizam
Limunada je prirodni dijuretik, što znači da pomaže telu da izbaci tečnosti i toksine. Citrusna kiselina takođe povećava broj enzima koji stimulišu jetru.
Daje energiju
Mnogi tvrde kako ih topla voda sa limunom, posle par dana redovnog konzumiranja, bolje razbudi od kafe. Kombinacija vode i limuna pomaže u hidrataciji i oksigenaciji krvi, zbog čega se potom osećate fantastično.
Odžava kožu lepom
Usled hronične dehidracije, koža može da izgleda umorno i sivo. Vitamin C igra glavnu ulogu u održavanju zdrave kože, a antioksidansi se bore sa starenjem.
Izvor: blic

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva