Sastojci:
700 grama mlečne čokolade
4 velike vafle ploče
250 mililitara mleka
200 grama bele čokolade
150 grama grubo iseckanih i pečenih lešnika
300 grama mascarpone sira
1 čajna kašika nutella
50 grama tamne čokolade
2 kašike ulja
700 grama mlečne čokolade
4 velike vafle ploče
250 mililitara mleka
200 grama bele čokolade
150 grama grubo iseckanih i pečenih lešnika
300 grama mascarpone sira
1 čajna kašika nutella
50 grama tamne čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Stabilna i fleksibilna kartonska ili plastična ploča (dimenzije ~ 30cm x 20cm). 14 delova od kartona sečenih kao polukružni. Prvo pripremite krpu za lonac, za to pritisnite plastičnu ploču na dvije uzdužne strane i stavite je u tanjir tako da se zaokružuje na dnu kalupa. Sledeće, sastavite 7 delova od kartona jedan na drugi (uradite to dva puta). Zatim mazite posudu sa 1 – 2 kašike ulja, stavite dva razdjelnika sa jednakim rasporedjenim u kalupu.
Zatim rastopite 300 grama mlečne čokolade i premazite cijeli kalup sa oko trećine rastopljene čokolade, nakon toga se presvuče pločicama sa nožem i crta cijeli kalup s vaflama , sledeći, opet čitajte kalup sa više topljene čokolade, linija sa drugim slojem vrezanih vafla, i konačno četkati sa preostalom topljenom čokoladom, onda dozvolite da se posuda za žbunje ohladi u frižideru do dalje upotrebe, za kremu lešnika nalijte 250 mililitara mleka u posudu i zagrejte dok mešate s vremena na vreme , kada mleko počne da se potopa, ukloni sa peći, dodajte 200 grama bele čokolade, i čašu kašičice nutelle do vrelog mleka, i istopite čokoladu i nutelu uz mešanje uz vibraciju, nakon toga dodajte 150 grama seckanih i pečenih lešnika , i pire sa mikserom za oko 5 – 6 minuta što je više moguće, ostavite da se ohladi, u međuvremenu za dno šipke, isecite dve pločice pločice do dužine tašne i četkujte jednu od dve ploče sa rastopljenom mlečnom čokoladom, stakićite ploče jedan na drugi i “držite se zajedno”, a zatim čopičićem gornjom stranom čokoladom i ostavite vafli na stranu da se ohladi , za kremu dajte 300 grama mascarpone sira u posudu za mešanje, sipajte u hladjenoj kesteni lešnika, i mešati zajedno dok se ne glatko udari … … sada koristite kašičicu da prenesete kremu u pripremljenu posudu i popunite 3 komore sa kremom lešnika neposredno pre prelivanja, sledeći vrh sa pripremljenom vaflom i pritisnuti sa strane čokolade , rastopite još 100 grama mlečne čokolade i prelijte sloj vafla, ravnomerno se širi četkom, zatim ostavite da se ohladi u frižideru oko 12 sati (najbolje preko noći).
Stabilna i fleksibilna kartonska ili plastična ploča (dimenzije ~ 30cm x 20cm). 14 delova od kartona sečenih kao polukružni. Prvo pripremite krpu za lonac, za to pritisnite plastičnu ploču na dvije uzdužne strane i stavite je u tanjir tako da se zaokružuje na dnu kalupa. Sledeće, sastavite 7 delova od kartona jedan na drugi (uradite to dva puta). Zatim mazite posudu sa 1 – 2 kašike ulja, stavite dva razdjelnika sa jednakim rasporedjenim u kalupu.
Zatim rastopite 300 grama mlečne čokolade i premazite cijeli kalup sa oko trećine rastopljene čokolade, nakon toga se presvuče pločicama sa nožem i crta cijeli kalup s vaflama , sledeći, opet čitajte kalup sa više topljene čokolade, linija sa drugim slojem vrezanih vafla, i konačno četkati sa preostalom topljenom čokoladom, onda dozvolite da se posuda za žbunje ohladi u frižideru do dalje upotrebe, za kremu lešnika nalijte 250 mililitara mleka u posudu i zagrejte dok mešate s vremena na vreme , kada mleko počne da se potopa, ukloni sa peći, dodajte 200 grama bele čokolade, i čašu kašičice nutelle do vrelog mleka, i istopite čokoladu i nutelu uz mešanje uz vibraciju, nakon toga dodajte 150 grama seckanih i pečenih lešnika , i pire sa mikserom za oko 5 – 6 minuta što je više moguće, ostavite da se ohladi, u međuvremenu za dno šipke, isecite dve pločice pločice do dužine tašne i četkujte jednu od dve ploče sa rastopljenom mlečnom čokoladom, stakićite ploče jedan na drugi i “držite se zajedno”, a zatim čopičićem gornjom stranom čokoladom i ostavite vafli na stranu da se ohladi , za kremu dajte 300 grama mascarpone sira u posudu za mešanje, sipajte u hladjenoj kesteni lešnika, i mešati zajedno dok se ne glatko udari … … sada koristite kašičicu da prenesete kremu u pripremljenu posudu i popunite 3 komore sa kremom lešnika neposredno pre prelivanja, sledeći vrh sa pripremljenom vaflom i pritisnuti sa strane čokolade , rastopite još 100 grama mlečne čokolade i prelijte sloj vafla, ravnomerno se širi četkom, zatim ostavite da se ohladi u frižideru oko 12 sati (najbolje preko noći).
0 komentari:
Objavi komentar