Za sve ljubitelje cokolade i Nutelle , a takvih je u mojoj kuci dosta . Jednostavan i jako ukusan desert koji ce vas osvojiti svojom jednostavnoscu .

Sastojci 24 osobe
Kosarice
180 g omekšalog putera/maslaca
200 g sećera ( kristal)
1 jaje
1 Vanilin šećer Dolcela
150 g Glatkog brašna Podravka
60 g kakaa u prahu Dolcela
2 zlice Gussnel Dolcela (gustin)
1 zlicica Sode bikarbone Dolcela
prstohvat soli
Nadjev
280 g krem sira
200 g nutelle ili linolade
1 Vanilin šećer Dolcela
maline
Priprema
1.
Za kosarice pjenasto izmuti maslac sa secerom i vanilijom , pa dodaj jaje i dobro izmijesaj , na kraju dodaj prosijano brasno sa kakaom , sodom , gustinom i solju . Umijesi prhko tijesto . Kalupe za muffins premazi sa maslacem i oblozi dno i 2/3 visine kalupica .
2.
Peci kosarice u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva 10-12 min . Tokom pecenja ce se sredina kosarice podignuti , ali tako treba biti . Pecene kosarice izvadi iz pecnice i odmah zlicom utisni sredinu koja se nadigla . Ostavi kosarice da se ohlade u kalupima jer ih je hladne lakse izvaditi .
3.
Za nadjev sve sastojke osim malina stavi u zdjelu za mijesanje , pa mikserom umuti u jednolicnu smjesu . Sve prebaci u slasticarsku vrecicu sa zvjezdastim nastavkom i napuni kosarice . Na svaku kosaricu stavi jednu ili vise malina ako zelis .
izvor: http://www.sarajevo-online.com/

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva