Za sve ljubitelje cokolade i Nutelle , a takvih je u mojoj kuci dosta . Jednostavan i jako ukusan desert koji ce vas osvojiti svojom jednostavnoscu .
Sastojci 24 osobe
Kosarice
180 g omekšalog putera/maslaca
200 g sećera ( kristal)
1 jaje
1 Vanilin šećer Dolcela
150 g Glatkog brašna Podravka
60 g kakaa u prahu Dolcela
2 zlice Gussnel Dolcela (gustin)
1 zlicica Sode bikarbone Dolcela
prstohvat soli
Nadjev
280 g krem sira
200 g nutelle ili linolade
1 Vanilin šećer Dolcela
maline
Kosarice
180 g omekšalog putera/maslaca
200 g sećera ( kristal)
1 jaje
1 Vanilin šećer Dolcela
150 g Glatkog brašna Podravka
60 g kakaa u prahu Dolcela
2 zlice Gussnel Dolcela (gustin)
1 zlicica Sode bikarbone Dolcela
prstohvat soli
Nadjev
280 g krem sira
200 g nutelle ili linolade
1 Vanilin šećer Dolcela
maline
Priprema
1.
Za kosarice pjenasto izmuti maslac sa secerom i vanilijom , pa dodaj jaje i dobro izmijesaj , na kraju dodaj prosijano brasno sa kakaom , sodom , gustinom i solju . Umijesi prhko tijesto . Kalupe za muffins premazi sa maslacem i oblozi dno i 2/3 visine kalupica .
1.
Za kosarice pjenasto izmuti maslac sa secerom i vanilijom , pa dodaj jaje i dobro izmijesaj , na kraju dodaj prosijano brasno sa kakaom , sodom , gustinom i solju . Umijesi prhko tijesto . Kalupe za muffins premazi sa maslacem i oblozi dno i 2/3 visine kalupica .
2.
Peci kosarice u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva 10-12 min . Tokom pecenja ce se sredina kosarice podignuti , ali tako treba biti . Pecene kosarice izvadi iz pecnice i odmah zlicom utisni sredinu koja se nadigla . Ostavi kosarice da se ohlade u kalupima jer ih je hladne lakse izvaditi .
Peci kosarice u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva 10-12 min . Tokom pecenja ce se sredina kosarice podignuti , ali tako treba biti . Pecene kosarice izvadi iz pecnice i odmah zlicom utisni sredinu koja se nadigla . Ostavi kosarice da se ohlade u kalupima jer ih je hladne lakse izvaditi .
3.
Za nadjev sve sastojke osim malina stavi u zdjelu za mijesanje , pa mikserom umuti u jednolicnu smjesu . Sve prebaci u slasticarsku vrecicu sa zvjezdastim nastavkom i napuni kosarice . Na svaku kosaricu stavi jednu ili vise malina ako zelis .
Za nadjev sve sastojke osim malina stavi u zdjelu za mijesanje , pa mikserom umuti u jednolicnu smjesu . Sve prebaci u slasticarsku vrecicu sa zvjezdastim nastavkom i napuni kosarice . Na svaku kosaricu stavi jednu ili vise malina ako zelis .
izvor: http://www.sarajevo-online.com/
0 komentari:
Objavi komentar