JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Veoma je ukusna i uz to veoma jednostavna!
Sastojci
Kora:
200 g mljevene plazme
125 g maslaca
2 kašike meda
3 kašike nutelle
Fil:
500 mil slatkog vrhnja meggle
200 g mliječne čokolade
200g bijele čokolade
2 šlag kreme od vanilije
150 – 200 mil mlijeka za šlag kreme
Priprema
Mljevenu plazmu, maslac i med staviti u posudu i izmiksati. Smjesu staviti na dno kalupa i ravnomjerno rasporediti rukama. Koru premazati nutellom i staviti u frižider dok ne budu gotovi filovi.
U 250 mil izmiksanog slatkog vrnja staviti istopljenu mliječnu čokoladu ( istopiti na pari), a u preostalih 250 mil staviti bijelu čokoladu.
Koru premazati bijelim filom potom crnim i na kraju premazati šlag kremom od vanilije. Tortu ostaviti u
kalupu preko noći.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
coolinarika.com
Veoma je ukusna i uz to veoma jednostavna!
Sastojci
Kora:
200 g mljevene plazme
125 g maslaca
2 kašike meda
3 kašike nutelle
Fil:
500 mil slatkog vrhnja meggle
200 g mliječne čokolade
200g bijele čokolade
2 šlag kreme od vanilije
150 – 200 mil mlijeka za šlag kreme
Priprema
Mljevenu plazmu, maslac i med staviti u posudu i izmiksati. Smjesu staviti na dno kalupa i ravnomjerno rasporediti rukama. Koru premazati nutellom i staviti u frižider dok ne budu gotovi filovi.
U 250 mil izmiksanog slatkog vrnja staviti istopljenu mliječnu čokoladu ( istopiti na pari), a u preostalih 250 mil staviti bijelu čokoladu.
Koru premazati bijelim filom potom crnim i na kraju premazati šlag kremom od vanilije. Tortu ostaviti u
kalupu preko noći.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar