edna mama, koja je imala običaj da svoju malenu bebu ljubi u usta, verovatno nije ni sanjala da će joj dete završiti u bolnici, i to u ranama. Ispostavilo se da joj je ona baš tako prenela herpes.
Majka koja je redovno ljubila svoje novorođenče u usta zarazila ga je herpesom, koji se detetu manifestovao po celoj glavi i telu. Nakon tri dana visoke temperature i izbijanja herpesa roditelji su tromesečnog dečaka odveli u bolnicu gde je zadržan pod nadzorom lekara.
– Bebi je celo telo bilo prekriveno herpesom, pogotovo glava koja je bila jako crvena, nadražena i puna čireva. To je bilo strašno i tužno gledati – izjavio je lekar koji je primio dečaka u bolnici.
Kad su ga prvi put videli, doktori nisu ni slutili da je u pitanju neka kožna bolest. Kasnije se ispostavilo da je u pitanju infekcija herpes simpleksom tip A. To je virusna infekcija kao i svaka druga, ali ona se ne prenosi samo kapljično, već je i tečnost koja se nalazi u mehurićima herpesa izrazito zarazna.
Doktor koji je primio dečaka smatra da je on dobio herpes od svoje majke koja ima običaj da ga ljubi u usta i da mu ga je tako nenamerno prenela. Herpes je jako opasan za malu decu, ona nisu spremna za izlaganje takvim virusima, može i da im ošteti organe, a bilo je i smrtnih slučajeva.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva