SASTOJCI:
12 palačinki
300 gr šećera
200 gr mlevenih oraha
2 kašike kakaoa
4 kašike ulja
4 kašike vode
Preliv:
100 gr čokolade
2 kašike ulja
2 kašike mleka
PRIPREMA:
Uzeti dublju šerpu ili pleh, veličine palačinke.
Najbolje bi bilo ako je šerpa veća 2 – 3 mm, nemojte previše široku jer će punjenje iscureti okolo, ovako ostaje.
Pouljite sa kašikom ulja šerpu. Pomešajte mlevene orahe, šećer i kakao.
Posipajte po dve kašike smese dok slažete palačinke jednu na drugu. Na gornju nemojte odmah.
Pomešajte 3 kašike ulja i 4 kašike vode i prelijte preko zadnje palačinke pa tek onda pospite odgore 2 kašike fila.
zagrejte rernu na 180 stepeni i stavite da se zapeku. Pecite 15 – 20 minuta.
Ako su se malo zalepile za šerpu nožem odvojite, stavite tacnu preko, nikako plastičnu, metalnu ili keramičku, pa okrenite na tacnu.
Otopite na laganoj vatri čokoladu sa uljem i mlekom. Mleko stavljamo da se čokolada ne bi stvrdnula, ovako ostaje mekana.
I prelijte odgore. Vaša torta od palačinki je gotova.
Ostavite je da se ohladi pa poslužite, ako možete da sačekate, ja ne mogu, jedem tako vrelo
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar