SASTOJCI:
jaja 9 kom
šećer 9 supenih kašika
orasi 100g
čokolada za kuvanje 140g
brašno 4 supene kašike
prašak za pecivo 1 kom
šećer u prahu 100g
margarin 1 kom
šlag 3 kom
mleko 450 ml
PRIPREMA:
Za pripremu kore za čokoladnu tortu punjenu sa šlagom razdvojite žumanca (3 žumanceta odvojiti za fil) od belanaca.
U dubljoj posudi mikserom umutite belanca u čvrst sneg. U sneg od belanaca dodajte 9 kašika šećera i nastavite mutiti dok se šećer ne rastopi.
Smanjite mikser na najmanje pa dodajte 6 žumanaca, mlevene orase, 2 štangle narendane čokolade za kuvanje, brašno i prašak za pecivo.
Gotovu smesu za koru naspite u podmazani okrugli dublji kalup ili veću šerpu i pecite koru lagano u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotova. Povremeno proveravati bockanjem čačkalicom da li je sredina kore pečena.
Gotovu koru izvadite i ostavite da se ohladi, pa pazljivo izdubite kašikom sredinu kore tako da ivice i dno ostane čitavo.
Za pripremu fila za čokoladnu tortu punjenu sa šlagom preostalu čokoladu rastopite na pari, pa dodajte 3 žumanceta i dobro promešati da se čokolada izjednači. Rastopljenu čokoladu sklonite sa pare. Umutiti 3 kesice šlaga, po uputstvu sa kesice i lagano dodajte istopljenu čokoladu sve vreme muteći mikserom.
U drugoj posudi umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Dodajte mrvice kore i dve trećine pripremljene čokoladne smese od šlaga. Dobro umutite mikserom da se fil izjednači.
Sastavite tortu: napunite pripremljenu koru gotovim čokoladnim filom sa šlagom i mrvicama kore. Poravnajte tortu i premažite je preostalim čokoladnim šlagom. Ostavite čokoladnu tortu punjenu sa šlagom bar par sati, a najbolje preko noći da se sjedini i da kora omekša. Gotovu tortu isecite na parčad i poslužite.
NAPOMENA:
Odlična torta za nedeljni ručak dosta je mala da bi se pravila za proslave.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva