Sastojci 
biskvit
165 g oštrog brašna
1/2 žličice soda bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
60 g tamnog kakaa (nezaslađenog)
215 g šečera u prahu
165 g otopljenog maslaca
2 veća jaja (umućena vilicom)
325 ml kiselog vrhnja
 
krema
1 puding od čokolade
500 ml mijeka
3 pune žlice šećera
100 g tamne čokolade s narančom
250 ml vrhnja za šlag
3 lista želatine ili pola vrečice mljevene želatine
glazura
100 g čokolade sa narančom
150 g vrhnja za šlag
krokanat ili čokoladne mrvice/listići za ukras

Priprema
1.
 
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2.
Brašno,šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i  kakao prosijte i dodajte im maslac,jaja i kiselo vrhnje. Miksajte da dobijete glatku masu
3.
Dno kalupa promjera 26 cm obložite papirom za pečenje. U kalup izlite smjesu za biskvit. Pecite oko 20 minuta. Par minuta prije kraja pečenja provjerite čačkalicom da se ne prepeće.Izvadite i ostavite 10 minuta u kalupu, pa ga izvadite i ohladite na rešetci. Kad se potpuno ohladi oprezno ga prerežite da dobijete dvije kore.
4.
Za kremu stavite kuhati 400 ml mlijeka i dodajte mu šećer. U ostatku mlijeka razmutite puding da nema grudica.Puding ukuhajte u kipuće mlijeko i mješajte minutu dvije da se zgusne. Maknite sa vatre i odmah dodajte natrganu čokoladu na kockice i mješajte da se rastopi. Ohladite uz povremeno mješanje da se ne stvori korica.
5.
Kad se krema ohladila pripremite želatinu po uputama. Izmiksajte vrhnje u šlag i dodajte mu otopljenu želatinu i dobro izmješajte. U šlag dodajte i izmiksanu kremu od čokolade te dobro izmiksajte.
6.
Na pladanj na kojem ćete poslužiti tortu stavite prvu koru te oko nje montirajte obruć. Kremu izlijte na biskvit i poravnajte. Na kremu stavite drugu koru i lagano pritisnite.
7.
Zagrijte vrhnje za šlag , ali nesmije zakipiti. Maknite s vatre i dodajte natrganu čokoladu i mješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Ostavite 5 minuta da se ohladi i prelijte po biskvitu. Pospite krokantom ili čokoladnim mrvicama/listićima.
8.
Tortu ostavite u hladnjaku da se stisne, najbolje preko noći. Prije serviranja lagano zagrijanim nožem odvojite tortu od obruća i ukrasite obod torte po želji ili ga ostavite takvog...
9.
Evo može i ovako posipana krokantom ...

10.
Ili čokoladnim listićima...

Posluživanje
Količina šečera ovisi o vrhnju za šlag... ako je to biljna zamjena za šlag onda je u kremi dovoljno 3 žlice, ali ako koristite pravo slatko vrhnje koje je nezaslađeno morate povećati i količinu šećera...
Biskvit je jako sočan pa ga pažljivo prerežite.
Ja sam koristila Dorininu čokoladu fifty sa narančom... To je tamnija čokolada sa aromom naranče...

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva