Ako djeca odbijaju uzimati ovu smjesu, koristite manje đumbira zbog njegova “peckavog” i intenzivnog okusa ili smjesu dodajte u mlaki čaj koji djeca obožavaju.
Vrući, ljetni dani su iza nas, a pred nama je uvod u hladne zimske mjesece.
Idealno je vrijeme, ako već niste, da počnete konzumirati prirodne pripravke za dizanje imuniteta.
Posebice je to važno za djecu koja idu u vrtić ili školu jer s hladnijim danima i naglim promjenama vremena vrebaju prehlade.
Za najbolji prirodni “podizač” imuniteta potreban vam je domaći, neprskani limun, đumbir i med. Limun dobro operite, naribajte koricu, a ostatak ubacite u blender bez koštica.
Limunovu kašu pomiješajte s medom tako da dobijete gustu smjesu i dodajte joj protisnuti đumbir. Za ovo je najbolje koristiti pomagalo za usitnjavanje češnjaka.
Za pripremu kašice potrebno je 300 g meda i 3 limuna, a đumbir dodajte po želji, ovisno o tome koliko podnosite okus đumbira. Smjesu stavite u čistu staklenu teglicu i konzumirajte po jednu čajnu žličicu na dan.
Ako djeca odbijaju uzimati ovu smjesu, koristite manje đumbira zbog njegova “peckavog” i intenzivnog okusa ili smjesu dodajte u mlaki čaj koji djeca obožavaju.
Osim što jača imunitet, đumbir ublažava bolove, pomaže pri liječenju artritisa, smanjuje upale, a ubrzava i metabolizam. Ne zaboravite med uzimati isključivo drvenom ili plastičnom žlicom jer ćete s uobičajenom, metalnom, poništiti neka ljekovita svojstva meda. I nikada nemojte med, pa ni ovu smjesu, stavljati u vruće napitke već u mlake kako bi sačuvali sva ljekovita i antioksidativna svojstva ove namirnice prenosi narodni lijek.com

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva