SASTOJCI ZA TORTU
1. red – lješnjaci:
15 dag lješnjaka (prepečeni, oguljeni, krupno nasjeckani)
2. red – biskvit:
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
Krema (žuta i čokoladna):
6 žumanjaka
10 dag šećera
2 pudinga od vanilije
2 žlice brašna
1. red – lješnjaci:
15 dag lješnjaka (prepečeni, oguljeni, krupno nasjeckani)
2. red – biskvit:
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
Krema (žuta i čokoladna):
6 žumanjaka
10 dag šećera
2 pudinga od vanilije
2 žlice brašna
1 l mlijeka
2 vanilin šećera
25 dag putra
10 dag štaub šećera
Za čokoladnu kremu:
10 dag čokolade za kuhanje
Red Nutelle:
20-ak dag Nutelle
Red Bettit beure keksiju:
oko 15 dag pettit beure keksiju
Red šlaga:
1/2 l slatkog vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
25 dag putra
10 dag štaub šećera
Za čokoladnu kremu:
10 dag čokolade za kuhanje
Red Nutelle:
20-ak dag Nutelle
Red Bettit beure keksiju:
oko 15 dag pettit beure keksiju
Red šlaga:
1/2 l slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180C.
Monte torta
Monte torta – prepečeni lješnjaci za tortu
Zagrijte pećnicu na 180C.
Monte torta
Monte torta – prepečeni lješnjaci za tortu
1. Lješnjaci:
Lješnjake kratko popecite na tavi, ohladite i skinite im koricu lagano trljajući rukama, stavite u vrećicu i batom usitnite. U kalup stavite masni papir, a stranice namažite putrom i pobrašnite pa u kalup istresite i rasporedite lješnjake kao prvi sloj torte te napravite biskvit:
Lješnjake kratko popecite na tavi, ohladite i skinite im koricu lagano trljajući rukama, stavite u vrećicu i batom usitnite. U kalup stavite masni papir, a stranice namažite putrom i pobrašnite pa u kalup istresite i rasporedite lješnjake kao prvi sloj torte te napravite biskvit:
2. Biskvit:
Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju umiješajte brašno te smjesu sipajte u kalup na lješnjake i pecite 10-ak minuta u zagrijanoj pećnici dok smjesa ne poprimi lagano smećkastu boju. Kad se biskvit ohladi, okrenite ga tako da biskvit bude dolje, zadnji red, a lješnjaci gore – drugi red i vratite u kalup za tortu i vratite obruč od kalupa da vam bude lakše slagati redove torte.
Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju umiješajte brašno te smjesu sipajte u kalup na lješnjake i pecite 10-ak minuta u zagrijanoj pećnici dok smjesa ne poprimi lagano smećkastu boju. Kad se biskvit ohladi, okrenite ga tako da biskvit bude dolje, zadnji red, a lješnjaci gore – drugi red i vratite u kalup za tortu i vratite obruč od kalupa da vam bude lakše slagati redove torte.
3. Nutella:
Malo ugrijte Nutellu i oprezno premažite njome sloj lješnjaka.
4. Pettit bere keksi
Na Nutellu složite pettit bere kekse natrgane na nepravilne komadiće da pokrijete cijelu površinu torte.
5. Krema:
Na laganoj vatri kuhajte 8 decilitara mlijeka, a dokle u zdjeli pomiješajte žumanjke sa šećerom pa dodajte 2 pudinga od vanilije, 2 žlice brašna i dva decilitra mlijeka. Kad mlijeko provrije, ukuhajte smjesu i miješajte par minuta. Ohladite kremu uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica. Stavite lonac u drugi lonac s vodom/ledom da se brže hladi i povremeno miješajte. U drugoj zdjeli izmiksajte omekšani putar sa štaub šećerom pa ih umješajte u skroz ohlađenu kremu.
Malo ugrijte Nutellu i oprezno premažite njome sloj lješnjaka.
4. Pettit bere keksi
Na Nutellu složite pettit bere kekse natrgane na nepravilne komadiće da pokrijete cijelu površinu torte.
5. Krema:
Na laganoj vatri kuhajte 8 decilitara mlijeka, a dokle u zdjeli pomiješajte žumanjke sa šećerom pa dodajte 2 pudinga od vanilije, 2 žlice brašna i dva decilitra mlijeka. Kad mlijeko provrije, ukuhajte smjesu i miješajte par minuta. Ohladite kremu uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica. Stavite lonac u drugi lonac s vodom/ledom da se brže hladi i povremeno miješajte. U drugoj zdjeli izmiksajte omekšani putar sa štaub šećerom pa ih umješajte u skroz ohlađenu kremu.
0 komentari:
Objavi komentar