Sastojci
Kora:
150 grama brašna
150 grama šećera
2 žlice meda
20 grama maslaca ili margarina
1 jaje
1 prašak za pecivo
Krema:
700 grama kiselog vrhnja
750 ml slatkog vrhnja
250 grama šečera
3 vrećice želatine
1/2 kg jagoda
Priprema
1.
Za koru rastopite maslac sa medom, pa sa jajem i ostalim sastojcima zamjesite tijesto pa ga razvaljajte na veličinu kalupa za tortu.
2.
Pecite u pećnici na 170 stupnjeva dok ne dobije boju.
Kad je pečeno izvadite iz kalupa i prebacite koru na podlogu na kojoj ćete držati tortu te oko kore stavite obruč.
3.
Za kremu izmješajte kiselo vrhnje sa tekućim vrhnjem za šlaga i šećerom.
Želatinu rastopite prema uputi na vrećici te rastopljenu dodajte u kremu.
4.
Na koru poslažite prepolovljene jagode te prelijte sa kremom, te nekoliko cijelih jagoda utisnite u kremu, pa stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se dobro ohladi.
5.Kad se je torta ohladila, skinite obruč i uživajte. 

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva