Sastojci
Kora:
150 grama brašna
150 grama šećera
2 žlice meda
20 grama maslaca ili margarina
1 jaje
1 prašak za pecivo
150 grama brašna
150 grama šećera
2 žlice meda
20 grama maslaca ili margarina
1 jaje
1 prašak za pecivo
Krema:
700 grama kiselog vrhnja
750 ml slatkog vrhnja
250 grama šečera
3 vrećice želatine
1/2 kg jagoda
700 grama kiselog vrhnja
750 ml slatkog vrhnja
250 grama šečera
3 vrećice želatine
1/2 kg jagoda
Priprema
1.
Za koru rastopite maslac sa medom, pa sa jajem i ostalim sastojcima zamjesite tijesto pa ga razvaljajte na veličinu kalupa za tortu.
2.
2.
Pecite u pećnici na 170 stupnjeva dok ne dobije boju.
Kad je pečeno izvadite iz kalupa i prebacite koru na podlogu na kojoj ćete držati tortu te oko kore stavite obruč.
3.
3.
Za kremu izmješajte kiselo vrhnje sa tekućim vrhnjem za šlaga i šećerom.
Želatinu rastopite prema uputi na vrećici te rastopljenu dodajte u kremu.
4.
4.
Na koru poslažite prepolovljene jagode te prelijte sa kremom, te nekoliko cijelih jagoda utisnite u kremu, pa stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se dobro ohladi.
5.Kad se je torta ohladila, skinite obruč i uživajte.
0 komentari:
Objavi komentar