Sastojci
ZA BISKVIT
300 gr brašna
200 gr smeđeg šećera (muscovado)
100 gr čokolade 72% kakaa
100 gr maslaca (rastopljenog)
100 ml mlijeka
100 ml vrele vode
50 gr kakao praha (nezaslađenog)
 
6 kom jaja
2ml ekstrakta vanilije (1 bočica)
1 pp

ZA PRELJEV
100 ml jake kave
50 ml whiskey-a
50 ml mlijeka
20 gr tekućeg meda

ZA KREMU
800 ml mlijeka
200 ml vrhnja za šlag
170 gr tekućeg meda
100 gr bijele čokolade
100 gr škrobnog brašna
 
5 gr želatine u prahu

ZA UKRAŠAVANJE
200 + 200 ml vrhnja za šlag
po želji čokoladne mrvice

Priprema
BISKVIT
1.
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka.
2.
Pomiješati brašno, kakao prah i pp, pa prosijati.
3.
Otopiti čokoladu i maslac.
4.
Staviti vodu da zakuha.
5.
Miksati žutanjke sa šećerom dok dobijemo svjetliju smjesu.
6.
Stalno miksajući, dodati im otopljenu čokoladu, otopljeni maslac, ekstrakst vanilije, mlijeko i vrelu vodu.
7.
Stalno miksajući, malo po malo dodavati brašno sa kakaom i pp.
8.
Ugrijati pećnicu na 180 C.
9.
Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka i malo po malo umješati lagano u tijesto.
10.
Namastiti i pobrašniti dno kalupa za torte promjera 26 cm, pa uliti tijesto.
11.
Peći 35 – 45 minuta, ovisno o pećnici. Nakon 30 – 35 minuta napraviti test sa čačkalicom.
12.
Ostaviti da se ohladi, pa prerezati na tri dijela.
NAPOMENA
Biskvit je toliko dobar, da može i bez ičeg drugog proći kao kolač!
ZA PRELJEV
1.
Pomiješati vruću kavu sa medom i ohladiti.
2.
Dodati mlijeko i whiskey.
ZA KREMU
1.
Škrobno brašno pomiješati sa 2 dl mliijeka, a ostalih 6 dl staviti u posudu, dodati izlomljenu bijelu čokoladu i med pa miješati na laganoj vatri da se otopi.
2.
Dodati u mlijeku otopljeno škrobno brašno i miješati dok se ne zgusne.
3.
Ostaviti da se hladi, više puta promiješati.
4.
Od slatkog vrhnja napraviti čvrsti šlag i umiksati ga u ohlađenu kremu.
5.
Preliti želatinu sa 2 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri, pa otopiti. Umiješati malo kreme i kad se dobro poveže, prebaciti tu smjesu u ostatak kreme i dobro promiiješati.
POSTUPAK
1.
Na pladanj staviti prvi biskvit i oko njega obruč za tortu.
2.
Natopiti ga preljevom, premazati kremom, poklopiti drugim biskivtom, staviti ostatak kreme.
3.
Natopiti treći biskvit i staviti ga na drugi sloj kreme – posložena
4.
Ostaviti u frižideru preko noći
5.
Drugi dan maknuti obruč, premazati cijelu tortu tučenim slatkim vrhnjem i ukrasiti po želji.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva