Kore x 4
3 bjelanjka
3 žlice šećera
50 g mljevenih prženih lješnjaka
1/2 žlice Dolcela Gussnela
Za kore
malo crne kave
1 žlica ruma
Krema

12 žumanjaka
200 g šećera
110 g Dolcela Gussnela
1 Dolcela vanilin šećer
1 l mlijeka
100 g Lino lade nougat
100 g Lino lade milk
250 g maslaca
300 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Bjelanjke izmiksajte u snijeg, umiksajte šećer dok ne dobijete čvrsti šaum. Zatim kuhačom ili špatulom umiješajte mljevene lješnjake i škrobno brašno. Smjesu ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup promjera 26 ili 24 cm obložen papirom za pečenje (namastite i papir) i pecite na 200 C 15 min. Ponovite postupak kako biste dobili 4 kore (navedene mjere su za 1 koru). Neka se ohlade.


2. Za kremu, žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilijom. Gussnell umutite s malo mlijeka i dodajte žumanjcima, a ostatak mlijeka zakuhajte. Kad provrije, vrelo mlijeko izlijte u smjesu žumanjaka i miješajte pjenjačom pa stavite kuhati na laganu vatru dok ne zgusne. Podijelite ju na 2 jednaka dijela, u jedan dio dodajte Lino ladu nougat, u drugi bijelu. Pokrijte prozirnom folijom i pustite da se ohladi.
3. Maslac (omekšali) izmiksajte, polovicu dodajte svjetloj smjesi, polovicu tamnoj. Vrhnje izmiksajte u šlag bez dodavanja šećera.

4. Pri slaganju, svaku koru lagano možete pošpricati smjesom kave i ruma. Nemojte pretjerivati jer su kore nježne same po sebi i omeknut će od kreme. Slaganje: kora – tamna krema – svjetla krema – šlag – kora itd. dok ne potrošite materijal. Završite s korom, a malo svjetle kreme si ostavite za premazivanje cijele torte.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva