Sastojci:
Za osnovni krem:
* 1 l mleka
* 7 kašika šećera
* 1 vanil-šećer
* 30 g želatina
* 500 ml slatke pavlake
Za koru od keksa:
* 200 g mlevenog keksa
* 50 g seckanih pečenih lešnika
Za fil od maka:
* 200 g mlevenog maka
* 100 ml vode
* 1 kašika meda
* 1 vanil-šećer
* 3 kašike šećera
Za čokoladni fil:
100 g crne čokolade
Priprema:
Osnovna krema:
1. U šerpu sipati mleko, dodati šećer i vanil-šećer pa zagrevati do ključanja.
2. Želatin preliti s 1 dl vode i promešati da nabubri pa dodati u toplo mleko. Ostaviti na hladnom da se stegne do gustine jogurta (potrebno je najmanje tri sata).
3. Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.
4. Želirani krem izvaditi iz frižidera i umutiti mikserom, pa postepeno u njega dodavati šlag od slatke pavlake neprekidno muteći dok se ne dobije ujednačena smesa.
Podloga od keksa:
1. Sjediniti mleveni keks i seckane lešnike, pa u to dodati 6 kašika osnovnog krema i umesiti rukom.
Fil od maka:
1. U šerpi sjediniti vodu, med, šećer i vanil-šećer, dodati mak pa dobro izmešati. Kuvati dok se smesa ne zgusne, pa ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Dno kalupa za tortu prečnika 24 cm prekriti smesom od keksa.
2. Od preostalog osnovnog krema izdvojiti polovinu i u nju mikserom umešati smesu od maka. Naneti je preko podloge od keksa.
3. Od preostalog osnovnog krema odvojiti polovinu pa dodati u nju rastopljenu čokoladu. Dobijeni smesu premazati preko fila od maka.
4. Preostalu osnovnu kremu naneti na fil od čokolade.
Savet: Osnovni krem možete ostaviti da prenoći u frižideru kako bi se što bolje stegao.
IZvor:balkankuhinja.com

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva