Sastojci
kora
12 belanaca
12 kasika secera
250 gr pecnih mlevenih lesnika
15 gr kakao
1 fil
6 zumanca
6 kasika secera
2 kasike brasna
2 kasike gustina
2 vanil secera
500 ml mleko

2 fil
6 zumanaca
6 kasika secera
4 stangle cokolade
200 gr maslaca
glazura
3 stangle cokolade
3 kasike secera
1 kasika maslaca


Priprema

1.
Belanca i secer umutiti u cvrst sneg, dodati mlevene lesnike i kakao,
kasikom lagano sve sjediniti, staviti u najvecu tepsiju i peci oko 30 min na
180 – 200 C. Pecenu koru iseci na 3 dela.
2.
Prvi fil: Zumanca, secer, gustin, brasno i vanil secer pomesati sa malo mleka
od onih 500 ml, ostalo mleko staviti da kuva, pa skuvati fil kao za puding.
Ohladiti.

3.
Drugi fil: zumanca i secer penasto umutiti pa ih skuvati na pari, pred kraj
dodati cokoladu kad se istopi skloniti sa pare fil, ohladiti, i u ohladjen dodati
penasto umucen maslac.
4.
Filovati kora – zuti fil – crni fil – kora – zuti – crni fil – kora – glazura
Posluživanje
Ja sam ovaj put pravila 3 odvojene kore, 4 belanca, 4 kasike secera, 80 gr
lesnika i 5 gr kakao, a za glazuru napravila ganache od 200 ml slatke pavlake
i 150 gr cokolade. Torta je divna, nema kome se ne svidja…

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva