Sastojci

kore
4 belanca
12 kašika šećera
1 vanilin šećer
ovo je mera za jednu koru, ispeći tri takve
fil
5 dcl. mleka
6 kašika brašna
1 kašika šećera
250 g. maslaca ili margarina
250 g. šećera u prahu
12 žumanca
12 kašika šećera
150 g. pečenih mlevenih lešnika

5 dcl. slatke pavlake ili 2 šlaga
Priprema
Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. Ja mutim tako da krenem da mutim belanca najvećom brzinom i odmah dodajem kašiku po kašiku šećera.
Kore peći na uljem blago podmazanom papiru za pečenje. Rernu zagrejati na 150 stepeni i čim stavite koru smanjiti na 100 stepeni i sušiti jedan sat. Kod ove torte kore treba da ostanu meke i penaste, da se ne presuše.
Fil
Prvo skuvati brašno u mleku. Od pola litre mleka odvojiti toliko da se umuti brašno sa kašikom šećera, ostatak staviti da prokuva, zakuvati brašno, kuvati nekoliko minuta i ostaviti da se skroz ohladi.
Mikserom umutiti žumanca i šećer pa kuvati na pari oko 15 minuta i ostaviti zatim da se skroz ohladi.
Maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu, dodati žumanca i sve dobro sjediniti. Dodati i ohlađen fil od brašna, kašiku po kašiku, stalnu muteći mikserom. Na kraju dodati i mlevene lešnike.
Tortu filovati, staviti i umućenu slatku pavlaku i ostaviti preko noći u frižider da se fil stegne i da se sjedine ukusi.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva