Ono što svi volimo jeste kuhani kukuruz. Osim što je ukusan i vrlo je zdrav. Vjerovatno kada jedete kukuruz odvajate kukuruznu svilu.
To nemojte raditi jer je vrlo zdrava, a u ovom članku ćemo navesti neke ljekovitosti kukuruzne svile i ubijediti vas da je ne trebate odvajati:
Sprječava nastanak kamenja u bubrezima, a djeluje i kao prirodan diuretik te pospješuje mokrenje tj. izbacivanje viška tečnosti iz organizma. Kako biste još spriječili nastanak kamenca, trebate manje soliti i zdravo se hraniti. Ako unosite puno soli i masti, štetite vašim bubrezima i doći će do nastajanja kamenca.
Kukuruzna svila vam može pomoći i da snizite nivo šećera ili holesterola u krvi. Naravno, nipošto ne konzumirati u velikim količinama.
Kukuruzna svila je bogata kalijumom koji potiče zgrušavanje krvi.
Ono što možete uraditi jeste da skuhate malo ove kukuruzne svile i popijete tu vodu kada se malo ohladi.
Napominjemo da treba da pazite koliko ćete uzimati i da trudnice ne smiju konzumirati jer može doći do prijevremenih kontrakcija ili gorih posljedica.
Izvor: megagiga

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva