Sastojci
Beze korice
150 g pecan oraha,oraha,ljesnjaka ili nekog drugog kostunjavog voca
3 zlice gustina
275 secera u prahu
8 bjelanjaka
1/4 zlicice soli
Cokoladni nadjev
500 ml slatkog vrhnja
2 zlice secera u prahu
1 vanilija
100g tamne cokolade
Nadjev sa kavom
350 ml slatkog vrhnja
4 zlice secera u prahu
1 vanilija
2 zlicice instant kave

Priprema
1.
Najprije napravi korice i ako hoces mozes ih napraviti i tjedan dana unaprijed . Pecan orahe tostiraj tako da ih peces u zagrijanoj pecnici 10 mn na 150 stupnjeva . Tostirane orahe potpun ohladi . Hladne orahe , polovicu secera u prahu i gustin stavi u multipraktik i samelji sto mozes sitnije .
2.
U posebnoj zdjeli izlupaj bjelanjke sa malo soli dok ne dobijes laganu pjenicu . Polako dodaji zlicu po zlicu ostatka secera uz stalno mijesanje mikserom , bjelanjci trebaju biti svillenkasti na povrsini . Na kraju spatulom umijesaj usitnjenu mjesavinu sa orasima . Mijesaj sto krace samo dok se sve poveze .
3.
Najveca dva pleha od pecnice prekrij papirom za pecenje i na svaki ispi po polovicu smjese sa bjelanjcima , dobro poravnaj . Peci obadvije korice odjednom , ako nemas dva pleha onda peci jednu po jednu , ali tako sto ces smjesu za drugi pleh umutiti prije pecenja . Ako se bjelanjci umute puno prije pecenja znaju se razvodniti .
4.
Peci korice u zagrijanoj pecnici na 150 stupnjeva oko 45 min . Nakon 45 minuta ugasi pecnicu i ostavi korice u pecnici jos 60 min dok se lijepo ne isuse i ohlade . Pecene korice prepolovi i dobro umotaj i spremi u kutiju sa poklopcem , ako ih radis unaprijed .

5.
Sad kada su korice hladne i prepolovljene napravi nadjeve . Za cokoladni nadjev otopi cokoladu na pari. savi sa strane da se malo prohladi . Vrhnje , vaniliju i secer umuti u pjenicu . Par zlica ulupanog vrhnja dodaj u cokoladu i lagano izmijesaj , pa sve dodaj u ostatak vrhnja , spatulom sve izmjesaj u jednolicnu masu . Nadjev ce izgledati kao da su umjesani mali komadici cokolade . Tako treba biti .
6.
Odmah napravi i nadjev od kave tako sto ces kavu otopiti u nekoliko zlica neumucenog vrhnja . Ostatak vrhnja , secer i vaniliju izmiksaj u pjenicu , pa na kraju umuti otopljenu kavu .
7.
Na servirni tanjur polozi jednu beze koricu i premazi je sa polovicom nadjeva od kave . Preklopi drugom koricom i premazi je sa 1/3 cokoladnog nadjeva . Preklopi trecom koricom i premazi je sa drugom polovicom nadjeva od kave , te na kraju polozi cetvrtu koricu . Sve lagano dlanovima pritisni .
8.
Cijeli kolac izvana premazi sa ostatkom cokoladnog nadjeva . Uz gornji rub pospi sitnim komadicima cokolade . Cijeli kolac ukrasi sa listicima i pecan orasima za koje recept mozete naci ovdje .
9.
Gotovi kolac prebaci u hladnjak i pusti neka tako odlezi preko noci ili jos bolje 24 sata da korice omeksaju i da se kolac moze lijepo rezati . Kolac rezi na snite i serviraj sa dijelom dekoracija sa kolaca .
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva