SASTOJCI
Prva kora
5 belanaca
100gr secera
100gr mlevenih oraha
2 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo
Druga kora
5 belanaca
100gr secera
100gr kokosovog brasna
1 kesica praska za pecivo
Treca kora
4 jajeta
100gr secera
100gr cokolade
2 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo

Fil
10 zumanaca
300gr secera
1kesica vanilin secer
8 kasika brasna
1l mleka
500gr maslaca
250gr secera u prahu
2 kesice slag krema od vanile
100gr crne cokolade
100gr bele cokolade
Prekrivanje
3 kesice slag krema
2dl mleka
PRIPREMA
Umutite belanca sa secerom,dodajte mlevene orane,brasno pomesano sa praskom za pecivo.Izlijte u predhodno oblozen kalup(28) i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni,20 minuta.
Za drugu koru umutite belanca sa secerom,dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo.I ovu koru pecite na 200 stepeni,20 minuta.
Za trecu koru umutite jaja sa secerom i dodajte rendanu cokoladu i brasno pomesano sa praskom za pecivo.pecite na 200stepeni,20 minuta.
Za fil umutite zumanca sa secerom,vanilinim secerom i brasnom.Pomesajte i ulijte polovinu mleka.Pazite da nema grudvica,tek onda ulijte u ostatak mleka pa fil kuvajte dok ne zgusne.Sklonite sa vatre pa ohladite.U ohladjeni fil dodajte predhodno umuceni maslac sa secerom u prahu,pa sipajte prah slag krem(direktno,ne trebate mutit slag kremu) pa podelite na dva dela.(Fil treba da je skroz hladan kad dodajete cokoladu)U jedan deo dodajte rendanu crnu cokoladu,a u drugi deo dodajte belu rendanu cokoladu.
Tortu filujte na sledeci nacin: Prva kora,1/2 fila sa belom cokoladom,druga kora,1/2 fila sa crnom cokoladom,pa 1/2 fila belom cokoladom,treca kora,pa 1/2 fila sa crnom cokoladom.Celu tortu filujte sa umucenim slagom.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva