Kora:
7 belanaca, 7 kašika šećera
1 vanilin šećer
7 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
Preliv:
500 ml mleka
7 belanaca, 7 kašika šećera
1 vanilin šećer
7 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
Preliv:
500 ml mleka
3 kašike šećera
Fil:
7 žumanaca
10 kašika šećeta
1 vanilin šećer
3 kašike brašna
3 kašike gustina
500 ml mleka
250 gr margarina
Odgore: šlag i po želji rendana čokolada
Fil:
7 žumanaca
10 kašika šećeta
1 vanilin šećer
3 kašike brašna
3 kašike gustina
500 ml mleka
250 gr margarina
Odgore: šlag i po želji rendana čokolada
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom dok se šećer ne otopi, zatim dodati vanilin šećer, opet uz mućenje.
Kada se napravila jaka pena dodati brašno i prašak za pecivo pa sve lagano izmešati.
Staviti sve da se peče u prethodno zagrejanu rernu u plehu veličine 20 x 30 cm oko 30 minuta zavisno od rerne. Dok se kora peče skuvati preliv od šećer i mleka i prohladiti. Ovim prelivom preliti mlaku koru. Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati brašno gustin i sve zakuvati u kipuće mleko.
Ulupati belanca sa šećerom dok se šećer ne otopi, zatim dodati vanilin šećer, opet uz mućenje.
Kada se napravila jaka pena dodati brašno i prašak za pecivo pa sve lagano izmešati.
Staviti sve da se peče u prethodno zagrejanu rernu u plehu veličine 20 x 30 cm oko 30 minuta zavisno od rerne. Dok se kora peče skuvati preliv od šećer i mleka i prohladiti. Ovim prelivom preliti mlaku koru. Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati brašno gustin i sve zakuvati u kipuće mleko.
Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre da se potpuno ohladi. Ulupati penasto margarin ( po ukusu se može dodati šećer u prahu ), pa kad ga ulupate dodati ohladjen krem i umutiti. Preko kore namazati ceo krem pa dekorisati šlagom i po želji posuti rendanom čokoladom. Kolač prohladiti pa služiti.
0 komentari:
Objavi komentar