Kora:
7 belanaca, 7 kašika šećera
1 vanilin šećer
7 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
Preliv:
500 ml mleka
3 kašike šećera
Fil:
7 žumanaca
10 kašika šećeta
1 vanilin šećer
3 kašike brašna
3 kašike gustina
500 ml mleka
250 gr margarina
Odgore: šlag i po želji rendana čokolada
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom dok se šećer ne otopi, zatim dodati vanilin šećer, opet uz mućenje.
Kada se napravila jaka pena dodati brašno i prašak za pecivo pa sve lagano izmešati.
Staviti sve da se peče u prethodno zagrejanu rernu u plehu veličine 20 x 30 cm oko 30 minuta zavisno od rerne. Dok se kora peče skuvati preliv od šećer i mleka i prohladiti. Ovim prelivom preliti mlaku koru. Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati brašno gustin i sve zakuvati u kipuće mleko.
Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre da se potpuno ohladi. Ulupati penasto margarin ( po ukusu se može dodati šećer u prahu ), pa kad ga ulupate dodati ohladjen krem i umutiti. Preko kore namazati ceo krem pa dekorisati šlagom i po želji posuti rendanom čokoladom. Kolač prohladiti pa služiti.

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva