SASTOJCI
kora
15 belanaca
30 kasika secera
12 kasika brasna
3 kasike sirca

 
Fil 1
1 l soka od jagoda
4 kesice pudinga od jagoda

Fil 2
15 zumanaca
150 gr prah secera
1 1/2 margarin

Fil 3
400 gr belog krem slaga
1 casa kisele pavlake


Premaz
300 gr belog krem slaga
Potrebno je jos oko 800 gr jagoda

PRIPREMA
Fil 1 – Skuvati 4 pudinga u 1l soka od jagoda i ostaviti da se ohladi!

Fil 2 – Izmiksati 15 zumanaca sa secerom u prahu i skuvati na pari i ostaviti da se dobro ohladi. U posebnoj ciniji umutiti 1 1/2 margarin. Kada se zumanca ohlade izmiksati ih sa margarinom. Potom sjediniti fil 1 i fil 2 kako bi se dobio jedan krem.

Fil 3 – Umutiti 400 gr belog krem slaga sa hladnim mlekom po upustvu sa kesice i lagano promesati sa casom kisele pavlake.

Jagode ocistiti i iseci na deblje listice.

Kora – Umutiti sneg od 5 belanaca sa 10 kasika secera i dodati 4 kasike brasna i jednu kasiku sirca i lagano promesati. Sipati smesu na pleh oblozen pek papirom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni, a potom iskljuciti rernu i ostaviti koru jos kratko u rerni da se kora prosusi. Ispeci takve 3 kore.

Raspored slaganja- kora – crveni krem – jagode – fil 3 – kora – crveni krem – jagode – fil3 – kora – crveni krem – jagode – fil3 i 300 gr krem slaga

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva