Viseće bradavice, benigne izrasline na koži problem su estetske prirode. Javljaju se u predijelu vrata, očnih kapaka ili ispod ruke.
A ovo su prirodne metode koje mogu ukloniti viseću bradavice.
LIMUNOV SOK
Iako je nekad korišten za sprječavanje različitih problema sa kožom, ali se može koristiti i kao sredstvo za njeno čišćenje. Limunska kiselina koja se nalazi u limunovom soku može da ubije bakterije, a u ovom slučaju ona isušuje bradavice.


Upotreba:
Iscijediti sok iz jednog limuna, zatim utrljajte na problematično mjesto do 3 puta dnevno.
BIJELI LUK
Zbog svojih jakih antioksidativnih svojstava bijeli luk je dobar stari lijek za mnoge bolesti. Sadrži selen i enzime koji razlažu bradavice.
Upotreba:
Potrebno je oko 4 čena sviježeg bijelog luka propasirati, a zatim ovu pastu nanijeti na mjesto koje treba tretirati i preko njega nečim prekriti kako bi odstojalo preko noći. Ujutru treba isprati ovaj dio kože, a zatim ponoviti postupak svake noći.
ULJE RICINUSA I SODA
Kombinacija ova dva prirodna sastojka dugo se koristila za razne bolesti kože. Soda bikarbona će isušiti bradavicu, dok će ricinusovo ulje očistiti i omekšati kožu.
Upotreba:
Ulje pomiješajte sa sodom bikarbonom u gustu kremu i tu smjesa nanesite na mjesto gdje je bradavica. Potrebno je povezati taj dio tijela i ostaviti da na njemu krema odstoji preko noći. Postupak treba ponoviti svake noći u periodu do deset dana, kada će viseće bradavice otpasti same od sebe.
ALOJA I KURKUMA
Kurkuma je poznata po svojim antibakterijskim osobinama, koje se odlično bore sa infekcijama. Ove dvije biljke u kombinaciji razgrađuju bakterije koje se nalaze na koži i pod njom.
Upotreba:
Gel od svježeg lista aloje može se pomiješati sa kurkumom dok se ne dobije krema, koja se onda primijeni na mestu gdje se nalazi bradavica. Prekrijte ovo područje i ostavite da djeluje preko noći.
Sve ove metode možete ponavljati dok bradavica ne otpadne.


Izvor: stil
¸

0 komentari:

Objavi komentar

KATEGORIJE

Ukupno prikaza stranice

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

Istaknuti post

Sve što trebate znati o čišćenju organizma – detoksikaciji: OČISTITE TIJELO OD OTROVA BAR DVA PUTA GODIŠNJE!

Detoksikacija organizma Stalno vam se spava, umorni ste, imate manjak energije? Vrijeme je za čišćenje tijela! Jeste li znali, da č...

Arhiva bloga

Pretraži ovaj blog

PREVESTI

Popular Posts

Blog Arhiva